UPALJEN CRVENI ALARM / Potop u Dalmaciji, veliko nevrijeme zahvatilo otok Brač: Stablo palo na lokalnu crkvu, pogledajte snimke

Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme u regijama Split i Knin (idućih nekoliko sati) te Dubrovnik

21.10.2023.
16:28
VOYO logo

Veliko nevrijeme u subotu popodne zahvatilo otok Brač i općinu Selca. Danas.hr je dobio fotografije i snimke na kojima se vidi kako je stablo s cijelim korijenjem palo na lokalnu crkvu.

Na fotografijama čitatelja vidi se voda na cestama i srušena stabla koja su stvorila probleme i u prometu. Uglavnom se radi o borovima koji su popadali uslijed jakog juga i kiše, posla je dosta, vatrogasci to redovno odrađuju, kazao je za Hinu zapovjednik Operativne zone Brač Nikola Martinić Dragan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakva panika se ne događa na Braču, riječ je o uobičajenim vremenskim neprilikama za ovo doba godine. Vatrogasci iz Selaca i Pučišća su na terenu. Oni će to odraditi i ukloniti probleme. Nitko zbog toga nije bio ugrožen", dodao je Martinić Dragan.

Dodao je i da su na Braču tijekom dana imali više intervencija od požara u Supetru, a kojeg su izazvala iskrenja električnih vodova na nekoliko lokacija, do Bola gdje su na nekoliko mjesta ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom se radi o prostorima koji se nalaze uz more. Najveća akcija trenutno se vodi na istočnom dijelu otoka gdje vatrogasci uklanjaju stabla na ceste, kazao je.

Image
Foto: Danas.hr

"Imamo informacije. Na terenu su sve raspoložive ekipe sa četiri vozila i 12 vatrogasaca. Radimo prioritete koliko može biti prioriteta. Jednostavno, telefonska centrala je skroz zauzeta. Jednostavno ima od drveća srušenih na krovove, električnih stupova koji su pali... Nevrijeme koje je zadesilo našu općinu u deset minuta učinilo je, kako kažu, dar mar. Dolaze nam i kolege s otoka Brača, očekujemo ih za 10-15 minuta da nam dođu dati ruke", rekli su vatrogasci iz općine Selca za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Danas.hr

Od podne je u Splitu palo 20-ak litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, problematično je i jugo te su zbog njega u prekidu neke pomorske linije, javlja Dalmacija News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je novo upozorenje zbog nevremena. Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme u regijama Split i Knin (idućih nekoliko sati) te Dubrovnik zbog obilnih pljuskova praćenih grmljavinom i velike vjerojatnosti za urbane i bujične poplave, lokalno moguće i tuču.

Image
'DANAS PRATITE PROGNOZE' /

DHMZ objavio posebno upozorenje: 'Zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja i lokalne bujične poplave!'

Image
'DANAS PRATITE PROGNOZE' /

DHMZ objavio posebno upozorenje: 'Zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja i lokalne bujične poplave!'

"Narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme u regiji Gospić (uglavnom Lika) - mjestimice izraženi pljuskovi i grmljavina, a duž Jadrana lokalno i tuča, kiša u regijama Knin, Split, Dubrovnik, Gospić (Lika) i Osijek, moguće su urbane i bujične poplave", objavilo je Ravnateljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kišovit početak vikenda gotovo u cijeloj zemlji: Moguće nevrijeme i bujične poplave

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava na poteškoće u pomorskom prometu u Dalmaciji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Prapratno-Sobra te katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa. Split-Vis, Split-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Sobra-Šipanska luka-Dubrovnik. U prekidu su i brodske linije: Komiža-Biševo, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo