'Jedan novi BMW, da vidite, dečko je bio očajan...'

Nakon visokih temperatura i suše, Hrvatsku je pogodilo zahlađenje i obilne padaline. To su konačno dočekali poljoprivrednici, no pogoršanje vremena uzrokovalo je velike probleme diljem zemlje.

13.9.2012.
15:25
VOYO logo

Najkritičnije je bilo u Rijeci gdje je palo najviše kiše u posljednjih 30-ak godina, oko 200 litara kiše po četvornom metru. Udari groma prouzročili su nekoliko požara, nestalo je i struje, a vatrogasci su imali više od sto poziva i 30-ak intervencija, spašavali su i ljude koje je u automobilima zarobila vodena bujica.

"Jedan novi BMW, da vidite, dečko je bio očajan, ja ga pitam jel treba što pomoći, on govori ne, sjedi u autu, razbio je cijeli donji postroj", ispričao je vatrogasni zapovjednik Slavko Suzić. "Neka paze na šahte i neka paze na ostatke odlomljenih ulica i građevinskog materijala što je došlo s brda", poručio je Suzić građanima Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadru su, kao i prije dva tjedna, vatrogasci imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz podruma i stanova, a palo je nekih 70 litara po kvadratnom metru samo do 7 sati ujutro.

Vikend bez kiše

Dobra je vijest da će se vremenska situacija idućih dana smirivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već od sutra se očekuje, barem u većem dijelu zemlje, malo više vrijednosti temperatura, iako će na Jadranu biti malo svježije nego danas jer treba računati na jaku i olujnu, na udare i orkansku buru, koja će onda dodatno pojačavati osjet svježine, ali od subote, s prestankom bure i temperatura bi na Jadranu trebala ponovno rasti", rekla je Nataša Strelec Mahović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na Sljemenu su jutros izmjerena tek četiri stupnja, a iznenadio je i prvi snijeg. "Motritelj na Zavižanu zabilježio je padanje čak umjernog snijega, no po zadnjem podatku, ponovno pada kiša, dakle, temperatura tamo varira, oko nule ili jednog celzijevog stupnja, tako da vjerojatno pada kombinacija kiše i snijega", kazala je Strelec Mahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, sutra će oborine postupno prestati, a do kraja dana očekuje se u najsjevernijim predjelima i djelomično razvedravanje. Od subote se očekuje stabilnije i postupno toplije vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo