HARAO PO ZAGREBU / Serijski pljačkaš dolijao policiji, obrana mu je hit: 'Ja sam na snimkama, ali nož je plastični'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U višemjesečnom razbojničkom pohodu na meti su mu bile trgovine, kladionice, tobacco shop pa i Fisherija u Zagrebu

2.7.2024.
9:09
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Stari znanac policije Mateo Lučić (51) nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora na temelju sporazuma s velikogoričkim tužiteljstvom zbog serije razbojništava u Zagrebu koja su trajala od rujna 2022. godine do ožujka 2023.

U višemjesečnom razbojničkom pohodu na meti su mu bile trgovine, kladionice, tobacco shop pa i Fisherija u Zagrebu, piše Jutarnji list. Djelatnicima bi prijetio, nekima govorio da mu je obitelj gladna kako bi se dokopao novaca, a onda iznenadio na sudu gdje se branio da je pljačke odrađivao uz pomoć običnog plastičnog noža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam na snimkama, ali to je plastični nož'

"Jesam taj s kojim se mogu povezati kaznena djela i vidi me se na snimkama videonadzora, ali naveo bih da što se tiče Tobacco shopa Gastro DiM u Srijemskoj nije oduzeto 10.380 kuna, već 980 kuna, i odradio sam to s plastičnim nožem iz dječjeg seta, kao i ostala razbojništva. Što se tiče kaznenog djela, pak, u Decentiji u Bencekovićevoj, nisam u ruci imao metalnu šipku, nego žicu kojom se ne mogu nanijeti ozljede. Inače, nakon svakog kaznenog djela plastični nož sam odbacivao, a prije idućeg sam novi nož opet kupovao. Plastični!", zavapio je u svoju obranu tijekom istrage.

Image
S PLASTIČNOM PUŠKOM /

Mlađi brat Filipa Zavadlava dva tjedna prije pljačke kladionice isto napravio i u trgovini. Ide u istražni zatvor

Image
S PLASTIČNOM PUŠKOM /

Mlađi brat Filipa Zavadlava dva tjedna prije pljačke kladionice isto napravio i u trgovini. Ide u istražni zatvor

U rujnu prije dvije godine prvo se namjerio na jedan tobacco shop gdje je djelatniku govorio da "nema ništa protiv njega", ali da "mora prehraniti dijete" zbog čega je od njega tražio novac i prijetio mu plastičnim nožem. Tri dana potom isto je ponovio u jednoj kladionici. Nakon nekoliko mjeseci pauze novaca se pokušao dokopati u jednoj zagrebačkoj trgovini, a tri tjedna poslije posjetio je drugu, ovoga puta s metalnom šipkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gladan sam. Prebit ću te. Ovo je pljačka", zaprijetio je tada prestravljenoj prodavačici koja mu je dala tadašnjih 7.278 kuna.

U Fisheriji je također okušao prodati priču da je gladan, ali zaposlenica ga je odbila poslušati. Nakon odgurivanja je pobjegao praznih ruku, a četiri je mjeseca nakon toga uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokradenima mora vratiti 4.625 eura i platiti još 200 eura sudskih troškova.

POGLEDAJTE VIDEO: Maskirani razbojnici pretukli staricu i trudnicu kod Našica. Bili smo kod obitelji: 'Vikala sam da mi ne ubiju kćer'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo