i to se događa /

Nevjerojatan slučaj iz Koprivnice: Porezna obrtniku krivo obračunala PDV, zbog toga ga 20 mjeseci držali u blokadi. Tužio je državu

Image
Foto: Pixsell

Tih 20 mjeseci bio je pod blokadom nije mogao raditi, nije mogao konkurirati na natječajima, bio je pod stresom, na kraju mu se i zdravlje ozbiljno narušil.

2.9.2021.
14:21
Pixsell
VOYO logo

Poduzetnik iz Koprivnice dokazao je na sudu da mu je Porezna uprava 20 mjeseci nezakonito blokirala račun. Teretili su ga za nešto više od 200 tisuća poreznog duga, iako su zapravo pri obračunu ozbiljno pogriješili, a završio je i na poreznoj listi srama, piše Telegram. 

“Dvadeset mjeseci brojni ljudi su na listi poreznih dužnika čitali moje ime iako sam govorio poreznicima da su napravili grešku kod obračuna PDV-a”, rekao je poduzetnik koji je ovih dana dobio nepravomoćnu presudu u svoju korist na Općinskom sudu u Koprivnici. Zbog ove nevjerojatne greške Porezne  u pitanju je bila i egzistencija njegove obitelji. Naime, tih 20 mjeseci pod blokadom nije mogao raditi, nije mogao konkurirati na natječajima, bio je pod stresom, na kraju mu se i zdravlje ozbiljno narušilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča je započela nakon što je preuzeo firmu od oca, a neki su dobavljači unatoč upozorenju fakturirali na OIB njegova oca.

Image
ŠTO ĆE KONTROLIRATI? /

Na udaru poduzetnici koji koriste mjere: Porezna i Carinska uprava kreću u veliku akciju!

Image
ŠTO ĆE KONTROLIRATI? /

Na udaru poduzetnici koji koriste mjere: Porezna i Carinska uprava kreću u veliku akciju!

"Tijekom cijelog poreznog nadzora pokušavao sam ukazati da PDV nije pravilno obračunat i da ga se pokušava naplatiti i od moje tvrtke i od naših dobavljača. Upozorio sam da su neki naši dobavljači pogrešno na ispostavljenim računima naznačili OIB mog oca umjesto mog OIB-a", rekao je za Telegram. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Porezna nije uvažila njegovu žalbu, a potom je on odlučio tužiti državu.

Nakon što se godinama tužio, sada je dobio odluku kojom mu je država dužna 40.000 kuna štete, odvjetničke troškove 7500 kuna i za povredu osobnosti 25.000 kuna te i tu još 15.000 kuna odvjetničkih troškova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo