Strava u Cavtatu / Netko truje životinje, uginulo preko 10 mačaka: 'Zgroženi smo ovakvim nezapamćenim divljaštvom'

Image
Foto: Shutterstock

Cijelo vrijeme stižu dojave o otrovanim mačkama i psima po Cavtatskim ulicama i vrtovima

23.4.2019.
15:05
Shutterstock
VOYO logo

"Nevjerojatni i zastrašujući prizori u Cavtatu!", ukazali su na Facebook stranici iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik te podijelili potresnu fotografiju mrtve mace na ulici Cavtata.

Kako navode iz Društva danima stižu dojave o otrovanim mačkama i psima po Cavtatskim ulicama i đardinima, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do jutros, broj uginulih mačaka popeo se na 11, a za njih šest vlasnici još tragaju u nadi da ce ih pronaći žive. Tri vlasnička psa su spašena brzom intervencijom veterinara. Tko je odgovoran za ovaj monstruozni čin koji se godinama uoči turističke sezone događa po gradovima i mjestima duž obale?!
Zar je zaista novac i "čist" grad važniji od života?", zapitali su se iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

Jedna prolaznica upozorila je na stravične prizore u svojoj ulici

"Vraćam se sa posla i što me dočeka: Mačak, kućni mačak, vlasnički mačak kojeg znam 2 godine, mlad i otrovan 20 metara od svog i mog doma!!!
Do kad ovako? Ovo radi netko namjerno jer u Cavtatu više nema toliko maca po ulicama, a pasa uopće! Nastradao je vlasnički pas, a sad i mačka, mlada, lijepa i umiljata... One kad osjete da je "kraj" odu i zabiju se negdje, ova je ležala na sred ulice! Znači očito i dalje ima otrova i to u ovoj ulici u kojoj svako kućanstvo ima bar jednog ljubimca, a neki i više, pazite svoje ljubimce!", stoji u njenoj objavi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je reagiranje na navode kako je u Cavtatu otrovano više životinja.

"Do nas su jutros došle još uvijek neslužbene informacije kako je u Cavtatu otrovano 11 mačaka i nekoliko pasa. Svi mi u Općini zgroženi smo ovakvim nezapamćenim divljalukom krajnje neprimjerenim bilo koje sredine, a kamoli jedne kao što su Konavle.
Općina Konavle napravit će sve što je u njezinoj moći kako bi se takve stvari spriječile, ali i kako bi se otkrio i primjereno kaznio počinitelj", rekao je načelnik Lasić za Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo