'Nestanak struje usred operacije nije moj problem!'

Liječnike dubrovačke bolnice nitko nije obavijestio da će u gradu biti prekinuta opskrba električnom energijom, te su usred operacije ostali bez struje.

14.1.2010.
16:49
VOYO logo

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan rekao je da je ogorčen situacijom, te da bi bilo dobro da ih netko ubuduće dan ili dva ranije obavijesti o isključivanju struje. Prava je sreća da se sve završilo bez posljedica po pacijenta na operacijskom stolu.

Naime, bolnica posjeduje agregat, no ponekad je potrebno i nekoliko minuta da se upali, što u nekim trenucima može biti kobno za pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andro Vlahušić izjavio je za net.hr kako ''su nestanci struje u bolnicama redoviti'' te da bolnice ionako trebaju raditi na agregatima, zbog čega, smatra Vlahušić, ovo i ''nije neki problem''.

''Nisam čuo za nestanak struje. Evo tu pored mene je šef kirurgije i niti on nije čuo ništa o tome. Ja ionako kao grad nemam veze s time. To je stvar bolnice i HEP-a'', reko nam je Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirala je bivša gradonačelnica Dubravka Šuica , koja je rekla za net.hr kako je spomenuti događaj u bolnici ''naprosto nedopustiv'', dodavši da nije detaljno upoznata sa situacijom.

Upitali smo je za komentar o nedavnim učestalim problemima Dubrovčana s električnom energijom, na što nam je rekla kako je Dubrovnik za njezinog mandata učinio sve što je bilo potrebno, no da država, točnije HEP nije izvršio svoj dio posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Razlog tome je nedostatak financijskih sredstava u iznosu od 500 milijuna kuna'', poručila je i dodala kako vjeruje da će se dogovorom s premijerkom Jadrankom Kosor riješiti i taj problem.

Prethodni članak:

arti-201001050605006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo