Stručnjaci u strahu zbog nebodera u Savskoj

3.7.2012.
10:32
VOYO logo

Građevinski stručnjaci poručuju kako je stvar sretnih okolnosti što je do sada lakše ozlijeđena samo jedna osoba, no ukoliko ne bude učinkovitih mjera, poručuju, staklo će i dalje padati.

''Na prvi pogled smatram da su za padanje stakla odgovorni loše obavljeni građevinski radovi. U neposrednoj su blizini zgrade i željeznička i tramvajska pruga koje vibracijama mogu utjecati na padanje stakla. Treba proučiti i kvalitetu materijala koji su korišteni pri gradnji'', analizirao je građevinar Zvonko Pezer. S njim se slaže više građevinara te svi poručuju da građevinska inspekcija mora zavrnuti rukave te zaštititi zaposlenike i građane u Savskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staklom obloženu 15-katnicu, vrijednu 67 milijuna eura, gradila je Hoto grupa te ju je prodala njemačkoj tvrtki za upravljanje nekretninama Signa prije sedam godina za 71,6 milijuna eura. Signa, koja se još nije očitovala u javnosti u vezi s ovim nesretnim okolnostima i od koje nismo uspjeli dobiti komentar, dala je zgradu u dugoročni najam HT-u. Ali se zato Hoto grupa od svega ograđuje.

''Dok smo bili vlasnici ove građevine, redovito su obavljani svi radovi njezina održavanja, pa i na održavanju fasade. U cijelosti odbacujemo bilo kakvu povezanost s događajem pada staklene stijene s građevine Hoto Tower'', piše u njihovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljitu istragu zbog čega pada staklo zahtijeva i HT koji čak već razmatra i preseljenje iz zgrade, piše Večernji list.

''Duboko smo zabrinuti za sigurnost te ozbiljno razmatramo sve mogućnosti za kompaniju'', poručila je Maja Weber, glasnogovornica Hrvatskog telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo