HOĆE LI JE DRUGI SLIJEDITI? / Neobičan potez gradonačelnice: 'Građani, javite ako je netko iz Gradske uprave tražio novac'

U Gradskom vijeću ali i iz Ureda gradonačelnice ne žele komentirati zašto su objavili ovaj poziv

30.1.2019.
15:30
VOYO logo

Prema novoobjavljenom indeksu percepcije korupcije, Hrvatska je nažalost u samom europskom vrhu. I proteklih godina smo loše stajali, a ove smo dodatno pokvarili rezultat.

Stoga je poziv građanima da prijave svaki pokušaj davanja ili primanja mita djelatnika gradske uprave, a koji je uputila gradonačelnica Iloka, nesvakidašnja pojava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo građane da se jave u Ured gradonačelnice ako imaju saznanja da je netko od službenika i zaposlenika  Uprave Grada Iloka tražio novac od građana za određene protuusluge", objava je to gradonačelnice Marine Budimir građanima na službenim stranicama grada Iloka. 

Hrabra poruka

"S obzirom na situaciju u političkom PR-u, koji danas vlada, gdje su svi političari krasni i sjajni, gdje je sve više populizma i spinova, ova poruka je hrabra i osvježavajuća", kazao je Marin Seleš iz tvrtke usluge PR-a i komunikacije "Čas posla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se čeka, hoće li građani i sudjelovati u ovom  pozivu. U Gradskom vijeću ali i iz Ureda gradonačelnice ne žele komentirati zašto su objavili ovaj poziv. Pa se špekulira, je li to možda zbog tračeva među građanima ili je uistinu postojalo malverzacija.

A mnogi sumnjaju da je postojalo. Takvo mišljenje ne čudi jer po indeksu percepcije korupcije Transparency Internationala, Hrvatska loše stoji. Na šezdesetom smo mjestu. Susjedi na tablici su nam Saudijska Arabija i Kuba, a do najbolje ocijenjene Danske – miljama smo daleko. Stoga i građani podupiru poziv gradonačelnice te mnogi od njih tvrde da bi prijavili mito i korupciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poruka koja je poslana je puno bolja i zanimljivija nego pozivanje medija da se nekog snima kako vozi bager ili nešto slično što je danas jedini način komuniciranja naših političara s nama", kaže Seleš. 

Ako se poziv ozbiljno shvati, možda će oni u Iloku upak biti malo bliže Danskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo