Nema kraja kaosu u Croatia Airlinesu

Pregovori Uprave Croatia Airlinesa sa sindikatima prekinuti su u utorak kasno popodne jer zaposleni koji štrajkaju nisu prihvatili ponudu Uprave.

14.5.2013.
20:03
VOYO logo

I u srijedu će štrajkaju piloti i kabinsko osoblje Croatia Airlinesa (CA), koji traže zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine. Ne pristaju na novi kolektivni ugovoru prema kojem bi im plaće bile manje 20 posto.

Njih stotinjak je danas prosvjedovalo ispred zgrade CA. Najavili su da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Sindikata pilota nakon izlaska s drugog kruga pregovora poručili su kako je prevelika razlika između njihovih očekivanja i onoga što su im ponudili. "Nastavljamo štrajk, a sutra ćemo opet nastaviti s razgovorima", rekao je predstavnik Sindikata pilota Zoran Bilić.

Za razliku od njih, Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu (SHSZUZ), koji ima najbrojnije članstvo u Croatia Airlinesu, danas prijepodne potpisao je sporazum o pristupanju kolektivnom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poremećaji u redu letenja

Iz aviokompanije potvrdili su da će se u srijedu međunarodni i domaći redoviti letovi obavljati prema izmijenjenom redu letenja, a očekuje se i djelomični poremećaj prometa jer će se većina putnika prevoziti zrakoplovima Croatia Airlinesa prema redovnom redu letenja, a jedan dio putnika zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Za sutrašnje letove ukupno je predbilježeno oko 5.500 putnika, a određene poremećaje u planiranom putovanju može osjetiti oko 900 putnika, dakle oko 16 posto svih predbilježenih putnika, priopćili su iz kompanije.

Resorni ministar Siniša-Hajdaš Dončić poručio je štrajkašima da, ako ne žele kompaniju dovesti do bankrota, da popuste u svojim zahtjevima. Podsjetio je da od 1. srpnja država više financijski ne može pomagati nacionalnu aviokompaniju.

Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnicima i korisnicima usluga Croatia Airlinesa na raspolaganju su besplatni telefon 0800 7777 te telefoni Kontakt centra (+385 – 1) 6676 555 i 062 500 505, na kojima mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka. Radno vrijeme kontakt centra za vrijeme trajanja štrajka je od 7 do 21 sat.

Svi putnici koji su rezervirali ili kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:potpuni povrat novca za neiskorištene karte, djelomični povrat za djelomično iskorištene karte, potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife. U tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo