'Maslina ne zna za povijest' /

'Neka Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću odluči i o sadnji maslina u Istri': Titovo ime ispisao maslinikom i prijavio ga u Arkod

Image
Foto: Google Maps

Navedena čestica zemlje veličine 0,19 hektara nalazi se u ARKOD-u (ID 2024339, Šifra: 421) i u sustavu je potpora pod imenom Tito

11.3.2017.
21:10
Google Maps
VOYO logo

U Istri, točnije, negdje između Poreča i Novigrada, u mjestu Tar-Varbriga, posađen je maslinik čije drveće tvori Titovo ime, piše Agroklub.com.

Navedena čestica zemlje veličine 0,19 hektara nalazi se u ARKOD-u (ID 2024339, Šifra: 421) i u sustavu je potpora pod imenom Tito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije puno ljudi u Hrvatskoj znalo za "Titov maslinik", dok fotografiju iz zraka nije objavio Ivan Jakovčić uz poruku: "Neka Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću odluči i o sadnji maslina u Istri – regiji broj 1 u svijetu po kvaliteti ulja!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama Tito ne smeta, važne su masline. Maslina ne zna za povijest, ali govori o povijesti", objasnio je za Večernji Nivio Stojnić (IDS), načelnik općine Tar-Vabriga, koja na svojem teritoriju ima jedinstven maslinik od 80-ak stabala.

Fotografija Titovog maslinika postaje viralni hit, od trenutka kada je objavljena na FB-u.

Titove masline u Istri možete pogledati i na Google Mapsu, i to na OVOM LINKU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo