'Neće nam neki Špriceri s HTV-a davati lekcije'

Šef splitskog HDZ-a u subotu se u svom govoru na 22.

7.1.2012.
14:59
VOYO logo

Šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović obrušio se u svom govoru na medije, tvrdeći kako u Hrvatskoj ne postoji sloboda medija i kako su oni u službi nove vlade, te da im se dirigira iz jednog mjesta. Marasović je, naglašavajući kako je ponosan što su članovi HDZ-a stvorili u zadnjih 20 godina, kazao da je jedini propust što nisu stvorili slobodne medije.

"Nikada neću prihvatiti da tako neki Špriceri govore na Hrvatskoj televiziji, da daju lekcije čitavom hrvatskom narodu, da svoje privatne stavove iznose na Hrvatsku televiziju, onu televiziju koju ja plaćam iz svog džepa", kazao je Marasović, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef splitskog HDZ-a komentirao je i najavu nove vlade o uvođenju novih poreza. "Prvi potezi nove vlade me podsjećaju na partizane koji su su '43. pričali da neće trebati ništa kopati ni orati. Već da će oni kada završi rat posaditi orahe po rubu Biokova i da će ti orasi sami padati u Makarsku i u Bašku Vodu, i da će to narod jesti i da nitko neće morati ništa raditi. To je istinita priča. I što se dogodilo, završio je rat, i uveli su poreze. Jedan seljak koji bi proizveo sto kila pšenice, morao je dati tog harača 150 kila pšenice, a ako je imao tri ovce, morao je dati četiri ovce za porez", kazao je Marasović.

Kosor: Mi smo obitelj

Šefica HDZ-a je pak pozvala na zajedništvo u stranci. "U vremenima pred nama više nego ikada potrebno nam je zajedništvo, mudrost, snaga i međusobno podupiranje. Od ovog trenutka treba se pripremati za predsjedničke izbore. Mi iznad svega imamo ljubav prema Hrvatskoj i ta ljubav treba biti most koji će nas povezivati i na unutarstranačkim izborima", kazala je Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdila je da je HDZ jak toliko koliko mu je jako članstvo, a ne vodstvo. Poručila je i onima koji ne ostvare ambicije, od teritorijalnih ogranaka do vodstva stranke, neka ostanu u timu, jer HDZ je tim. "Mi smo obitelj", rekla je Kosor.

Pozlilo starijem gospodinu

Inače, iako su neslužbene informacije govorile da na proslavu 22. obljetnice osnivanja HDZ-a u Splitu nisu pozvani Darko Milinović i Božidar Kalmeta, oni su ipak nazočili svečanosti u hotelu Radisson Blue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jednom je starijem gospodinu pozlilo za vrijeme svečanosti, pa su mu u pomoć skočili Darko Milinović i Leo Letić, šef Hitne medicinske pomoći SD županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo