'Ne tamburam ja okolo bez veze, konstruktivan sam'

'Ne idem da bih vidio svijeta, nego prihvaćam pozive predsjednika parlamenata koji su bili u Hrvatskoj. Mi ne idemo tamburati i u puko razgledavanje.

15.4.2010.
13:50
VOYO logo

"Priznajem da sam puno toga vidio što sigurno ne bih da nisam predsjednik Sabora. Ali, više ne podnosim dobro putovanja i promjene vremenskih zona. Pogotovo mi je teško ako putujem na Zapad. Kad se vratim u Hrvatsku, treba mi nekoliko dana za oporavak. Zato mi sve to ne pričinjava naročito zadovoljstvo. Zapravo bih htio da ide netko umjesto mene, ali moram ja kao predsjednik Sabora", izjavio je nedavno Luka Bebić, koji se trenutačno nalazi na petodnevnom službenom putu u Japanu.

Čini se da su vremenske zone razlog što Bebić unazad nekoliko mjeseci putuje više prema istoku, pa je tako posjetio Kinu, Indiju, Izrael i Katar. No, putovao je predsjednik Sabora i na kraće relacije, a u posljednjih pola godine posjetio je Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Švedsku i Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne idem da bih vidio svijeta, nego prihvaćam pozive predsjednika parlamenata koji su bili u Hrvatskoj. Mi ne idemo tamburati i u puko razgledavanje. Parlamentarna diplomacija sve je više u modi. Ne razgovaramo samo o odnosima između parlamenta, nego tu iskrsavaju i brojne druge teme. Posebno gospodarske. Konstruktivan sam", pojasnio je Bebić.

Otkako su uvedene mjere štednje s Bebićem putuju manja izaslanstva. Za ono u Japanu trošak zrakoplovnih karata, doznaje Jutarnji list, podnio je Sabor, dok su smještaj platili domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004130123006 arti-201004070259006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo