Jedna od najvećih / Ne propustite spektakularan koncert Češke filharmonije u Lisinskom sljedećeg vikenda

Image
Foto: Pixsell

Svjetsku slavu ovaj ansambl sjajnih solista stekao je izvodeći djela poznatih skladatelja poput Smetane, Janáčeka i Martinůa, a jedan od najvećih, Antonín Dvořák, ravnao je prvim povijesnim koncertom ovog orkestra koji je vrlo brzo postao jedan od najboljih u Europi i svijetu

24.3.2023.
12:30
Pixsell
VOYO logo

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 1. travnja održat će se koncert jednog od najvećih svjetskih ansambla- Češke filharmonije!

Svjetsku slavu ovaj ansambl sjajnih solista stekao je izvodeći djela poznatih skladatelja poput Smetane, Janáčeka i Martinůa, a jedan od najvećih, Antonín Dvořák, ravnao je prvim povijesnim koncertom ovog orkestra koji je vrlo brzo postao jedan od najboljih u Europi i svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova izvedba Smetanina ciklusa Moja domovina 1925. bila i prvi na radiovalovima emitiran živi prijenos neke glazbe na Češkom radiju.

Češku filharmoniju vodili su neki od najvećih dirigenata epohe, Rafael Kubelík, Václav Neumann, Karel Ančerl, Vladimir Aškenazi, Eliahu Inbal i Jiří Bělohlávek, koji je s tim orkestrom svirao 2016. u ciklusu Lisinski subotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema anketi francuskog časopisa Le Monde de la musique, Češka filharmonija ubrojena je među deset najboljih europskih orkestara, dok ga je britanski časopis Gramophone pozicionirao među prvih dvadeset na svijetu.

Češka filharmonija i njen šef dirigent Semyon Bychkov u Zagreb nose dvije baletne suite Béle Bartóka i Igora Stravinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solist u potpuno novom klavirskom koncertu Thierryja Escaicha bit će korejski pijanist Seong-Jin Cho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo