'Ne moramo podnositi to izrugivanje'

'Ta antiprocesija je vrijeđanje kršćanskih vrednota i vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje', komentirao je Gay Pride don Ante Mateljan pred Splićanima prilikom proslave Dana grada Splita.

7.5.2012.
20:51
VOYO logo

Željko Kerum 'izbjegao' je višednevnu proslavu Dana grada Splita, blagdana Svetog Dujma. Njegov je zamjenik pravdao ga je virozom zahvaljujući kojoj je gradonačelnik je u petak zaobišao svečanu sjednicu Gradskog vijeća.

Splićanima Kerum u ponedjeljak nije nedostajao na besplatnom dijeljenju teletine s njokima na Peškariji. Nakon tradicionalne procesije duž središta grada misu je vodio mons. Egidije Živković, biskup Željeznoga-Eisenstadt u Austriji, iz zajednice Gradišćanskih Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega don Ante Mateljan, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta, s pozornice obrušio se na predstojeći Gay Pride, pobačaj i rad nedjeljom, pišu 24sata.

''Ta antiprocesija je vrijeđanje kršćanskih vrednota i vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje. Bilo bi lijepo bilo živjeti u Hrvatskoj kada bi se zakonodavci grozili zla i pohlepe, težili poštivanju osobe od začeća do smrti'', rekao je don Mateljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo