'Ne izgleda lijepo, al' je bolje no što smo mislili'

'Ne izgleda lijepo, ali je puno bolje nego što smo u prvom trenutku mislili. Voda se povlači, trava izgleda dobro i na prvi pogled nema fizičkih oštećenja', izjavio je Obersnel na Kantridi.

26.12.2009.
16:58
VOYO logo

Iako je u subotu u Rijeci osvanuo sunčan dan stadion Kantridi NK Rijeke i dalje je izgledao kao vanjski bazen, zahvaljujući obilnim padalinama koje su ga "potresale" u petak. U akciju su krenule službe za održavanje, koje se sa sličnim događajem još nisu srele. No naposljetku se uglavnom moralo čekati da priroda učini svoje i da se voda sam povuče.

Na stadion, koji je u vlasništvu Grada Rijeke, stigao je i gradski pročelnik za sport Veljko Karabajić, koji je prilično optimističan što se tiče travnjaka. Naime, prema njegovim riječima, trava je "preživjela" dva dana pod vodom i najvjerojatnije neće biti uništena. No za konačan zaključak ipak će se morati pričekati potpuno povlačenje vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trava na Kantridi postavljena je prošloga ljeta, a Grad Rijeka je za nju izdvojio čak 8 milijuna kuna. Uvezena je iz Njemačke, a novi je travnjak, kako se govorilo, prilagođen ekstremnim prirodnim uvjetima – velikim vrućinama, kao i velikim padalinama u kratkom vremenskom razdoblju.

Prema Karabajićevim riječima poplavu na stadionu nije uzrokovala samo kiša, nego i prodor podzemnih voda, pa se događaj nije mogao predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema govora o tome da je drenaža loše izvedena. Došlo je do prodora podzemnih voda sa sjeverne strane, na dva mjesta ispod stijena. Prema prvim procjenama, neće biti veće štete. Voda je prodrla i u prostore svlačionica, ali kada se to očisti, tu neće biti nikakve štete", kaže.

Sličnog je razmišljanja i prvi čovjek Rijeke Vojko Obersnel. Kako kaže, poklopilo se nekoliko faktora koji su blokirali drenažu – s jedne strane, jugo i podignuta razina mora, s druge strane, otapanje snijega, kiša te nabujale podzemne vode zbog kojih odvodnja nije mogla funkcionirati kako treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne izgleda lijepo, ali je puno bolje nego što smo u prvom trenutku mislili. Voda se povlači, trava izgleda dobro i na prvi pogled nema fizičkih oštećenja", rekao nam je gradonačelnik koji je također subotnje jutro proveo na potopljenoj Kantridi.

Inače, stadion je osiguran pa bi osiguranje trebalo pokriti svaku eventualnu štetu, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912260013006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo