'NE ISKLJUČUJEM SVOJ POVRATAK U SABOR': / Kada je čuo tko ga treba zamijeniti, SDP-ovac se brzo predomislio

Image

Nedavno je SDP-ov saborski zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin najavio da će zamrznuti svoj mandat u Saboru kako bi se posve mogao posvetiti sve zahtjevnijim poslovima u općini.

9.11.2017.
7:45
VOYO logo

No, nakon što je doznao tko bi ga trebao zamijeniti u saborskim klupama, odlučio je još jednom razmisliti o svojoj odluci, a možda se i predomisliti.

SDP-OVAC KLARIN DAJE OSTAVKU U SABORU: ‘Znam da ću imati manju plaću, ali novac mi nikad nije primaran’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SDP-OVAC KLARIN DAJE OSTAVKU U SABORU: 'Znam da ću imati manju plaću, ali novac mi nikad nije primaran'

Image

SDP-OVAC KLARIN DAJE OSTAVKU U SABORU: 'Znam da ću imati manju plaću, ali novac mi nikad nije primaran'

Klarin: Bilo je i zaslužnijih kandidata

Klarin je, naime, nezadovoljan što je SDP izabrao Mariju Alfirev da ga zamijeni u Hrvatskom saboru, piše ŠibenikIN.

"Nelogično mi je da se dva mjeseca čekalo na odabir moje zamjene, a bilo je i zaslužnijih kandidata koji su više pridonijeli u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore pa zbog svega toga, nakon što sam određeno vrijeme proveo odmarajući se od saborskih obveza, ne isključujem svoj povratak u parlament", kazao je Klarin za šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, najavio je i mogućnost da se opet kandidira za predsjednika šibensko-kninskog SDP-a, dužnost koju je obnašao do prosinca prošle godine. Klarin inače ne krije da se ne slaže s politikom aktualnog predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Image
Foto: PIXSELL, Duško Jaramaz
Image
Foto: PIXSELL, Duško Jaramaz

Alfirev: Znači da nije govorio istinu

O Klarinovom nezadovoljstvu očitovala se i osoba koja ga je prouzročila. Marija Alfirev kazala je da su razlozi Klarinova nezadovoljstva njegova stvar, te da na isti način na koji je zamrznuo, može i odmrznuti mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali - spočitala mu je - to onda znači da nije govorio istinu kad je kazao da se iz zastupničkih klupa povlači kako bi bolje mogao obnašati funkciju načelnika općine.

"Već u prvim danima kada je Ivan Klarin odlučio zamrznuti mandat bilo mi je postavljeno pitanje jesam li zainteresirana za zastupničko mjesto u Saboru. Samim činom kandidature na kandidacijskoj listi na posljednjim parlamentarnim izborima u IX. izbornoj jedinici bilo je jasno da sam spremna preuzeti tu odgovornost. Odluka je sada na predsjedniku stranke na Sjednici mandatno imunitetnog povjerenstva", kazala je Alfirev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo