PRVA U RUJNU / Navali narode! Pripremili smo veliki vodič za ovu nedjelju: Evo koje sve trgovine otvaraju svoja vrata

Image
Foto: Nikola Cutuk/Igor Kralj/PIXSELL

Odlučili smo istražiti tko će sve raditi ove nedjelje, 3. rujna, da vam se ne dogodi da poljubite vrata. Tik pred početak nove školske godine stiže (ne)radna nedjelja

1.9.2023.
17:06
Nikola Cutuk/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dva mjeseca nakon što je na snagu stupio novi Zakon o radu trgovina, stiže nam i prva nedjelja u mjesecu rujnu.

Dolazi taman prije početka nove školske godine pa stoga mnoge trgovine i shopping centri ponovno otvaraju svoja vrata. Budući da trgovine mogu raditi samo 16 nedjelja u godini, morali su ih dobro rasporediti, a samostalno su birali koje nedjelje će odraditi, a koje ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina trgovina na kopnu tako nije radila tijekom ljetnih mjeseci, dok su na moru trgovine bile otvorene upravo zbog turističke sezone. Zato smo odlučili istražiti tko će sve raditi ove nedjelje, 3. rujna, da vam se ne dogodi da poljubite vrata.

TRGOVINE

Lidl

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME /

Pripazite da sutra ne poljubite vrata! Evo kako će nedjeljom raditi trgovine i shopping centri. Neki otvoreni i na Badnjak...

Image
OBAVITE KUPNJU NA VRIJEME /

Pripazite da sutra ne poljubite vrata! Evo kako će nedjeljom raditi trgovine i shopping centri. Neki otvoreni i na Badnjak...

Iako tijekom ljeta dosta njihovih trgovina nije radilo, na svojim su stranicama izvijestili da će ove nedjelje, sve LIDL trgovine biti otvorene.

Konzum

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje će trgovine Konzuma raditi možete pronaći na njihovom lokatoru. Raspored rada nedjeljom vidljiv je i na vratima svake prodavaonice gdje će biti izvješeni plakati putem kojih se također možete informirati o radnim vremenima te prodavaonice, kao i o drugoj najbližoj Konzumovoj prodavaonici u slučaju da prodavaonica koju posjećujete ne radi.

Spar i Interspar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina njihovih trgovina radit će ove nedjelje, a koje je radno vrijeme pojedine poslovnice, pogledajte na njihovoj interaktivnoj karti.

Plodine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Plodina su obavijestili svoje kupce da ove i iduće nedjelje neće raditi trgovine u sljedećim gradovima:

Bjelovar, Čakovec, Čazma, Čepin, Đakovo, Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapinske Toplice, Križevci, Kutina, Ludbreg, Našice, Nova Gradiška, Novska, Osijek Huttlerova, Osijek Strossmayerova, Petrinja, Pitomača, Požega, Prelog, Sisak, Slavonski Brod, Slatina, Sveta Nedelja, Valpovo, Varaždin – Gospodarska, Varaždin – Optujska, Vinkovci – Vukčića Hrvatinića, Virovitica, Vrbovec, Zabok, Zagreb – Karla Metikoša, Zagreb – Mije Haleuša, Zagreb – Štefanovečki zavoj, Zagreb – Vice Vukova, Zaprešić, Županja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trgovine u sklopu trgovačkih centara nedjeljom će raditi sukladno odluci centra u kojem se nalaze", stoji na stranici.

Kaufland

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaufland je radio cijelo ljeto, a izvijestili su da će i ova i sljedeća nedjelja biti radne u svim njihovim trgovinama.

Ikea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IKEA je obavijestila da će i ove i iduće nedjelje raditi od 10:00 - 18:00 sati.

DM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drogerijski lanac dm unutar svoje aplikacije i na webu ima interaktivnu kartu gdje možete provjeriti radno vrijeme trgovina. One u sklopu trgovačkih centara će biti zatvorene kad i trgovački centri.

MÜLLER

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje će poslovnice raditi prve nedjelje u rujnu, pogledajte OVDJE.

TRGOVAČKI CENTRI U ZAGREBU

City Center one

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovački centri City Center one West i East radit će ovu nedjelju:

"Pripreme za nove izazove počinju shoppingom. Zato u nedjelju, 3. rujna, City Center one West i East rade. Vidimo se", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot City Center one Split
Image
Foto: Screenshot City Center one Split

Westgate

Nakon što su radile i prošlu nedjelju, trgovine Westgatea radit će i ovu, ali i naredne dvije nedjelje. dakle 3. rujna, 10. rujna i 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina neradna nedjelja će biti ona zadnja u mjesecu, 24. rujna.

Avenue Mall

Kao i Westgate, vrata Avenue Malla bit će otvorena prve tri nedjelje ovoga mjeseca. Točno radno vrijeme pojedinih trgovina i drugih poslovnica objavljene su u detaljnom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena Centar

Ako planirate veliki shopping uoči početka školske godine, dobre vijesti imaju u ovom zagrebačkom shopping centru na zapadu grada. Sve će nedjelje u rujnu biti radne za više od 200 trgovina unutar centra. "Shopping u Arena Centru od 3. rujna pa do kraja godine možete obaviti svake nedjelje", napisali su na svojoj stranici.

Point Shopping Centar

Punom parom će se raditi i u Point Shopping Centru na Vrbanima budući da će biti otvoreni tijekom sve četiri nedjelje u ovom mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Z Centar

U Z Centru svoja vrata će kupcima otvoriti prve i druge nedjelje u mjesecu te zadnje nedjelje, odnosno 3., 10. i 24. rujna.

Supernova

Supernova se odlučila za samo jednu neradnu nedjelju u rujnu i to će biti ona zadnja na kraju mjeseca. Radit će se zato punom parom 3., 10. i 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRGOVAČKI CENTRI U SPLITU

Mall of Split

Kao i prethodna dva mjeseca, centar će biti otvoren tijekom svih nedjelja u rujnu.

City Center one Split

Splićani će u centru moći nabaviti sve što im treba već prve nedjelje u rujnu. Trgovine će također biti otvorene i treće te četvrte nedjelje u mjesecu. Jedina neradna nedjelja bit će ona 10. rujna.

Joker

Splitski Joker radit će prve tri nedjelje u mjesecu. Zadnja nedjelja će biti neradna, no to se ne odnosi na ugostiteljske i zabavne sadržaje.

Na stranicama centra objavili su kako će u nedjelju kada centar ne radi s radom ipak redovno poslovati lokali:

  • ugostiteljski sadržaji ispred centra – caffe barovi Lobby i OutBox (do 14:30), Chevap by Duje Pisac
  • restoran McDonald’s (od 10:30 do 23:00)
  • restorani u food courtu na četvrtom katu Opa! i Yun
  • automat klub Favbet
  • kino CineStar

TRGOVAČKI CENTRI U RIJECI

ZTC

Zapadni trgovački centar (ZTC) bit će otvoren tijekom sve četiri nedjelje u mjesecu. Sve detalje o radnom vremenu i trgovinama možete pronaći na stranici centra.

Tower Center Rijeka

Tower Center Rijeka neće stopama ZTC-a pa će u rujnu ipak imati jednu neradnu nedjelju, i to onu 24. rujna. Sve ostale nedjelje će biti radne kada će trgovine raditi od 10 do 21 sat.

Ipak, ugostiteljski objekti, multiplex kino Cinestar, automat klub na 5. katu će biti otvoreni svaku nedjelju i praznik kao i do sada.

TRGOVAČKI CENTRI OSIJEK

Portanova

Osječki je trgovački centar odlučio da će im sve nedjelje ovoga mjeseca biti radne, a trgovine će biti otvorene od 9 sati ujutro do 21 sat navečer.

Izuzeci su kafići i pekare koje imaju nešto drugačije radno vrijeme, a detalje možete pronaći ovdje.

Avenue Mall

Nasuprot mjeseca ranije kada je bio otvoren dvije nedjelje, sve će ipak biti radne u rujnu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo