UŽASNA SVJEDOČANSTVA / Nastavnici podijelili traumatična iskustva: 'Učenik naručuje porukom pištolj kako bi ubio mene i profesoricu hrvatskog'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dežurna sam tijekom velikog odmora u dvorištu škole. Prilazi mi sedmaš s registarskim pločicama u ruci, koje je skinuo s nekog auta parkiranog kraj škole, udara me istima po glavi uz pitanje: 'Kako ste nastavnice?'

26.12.2023.
16:10
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u javnost isplivao slučaj profesora iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu, koji je zbog tučnjave s učenikom dobio više kaznenih prijava pa bio uhićen i poslan u pritvor, društvenim mrežama počele su se širiti ispovijesti učitelja i profesora iz 2018. godine, kada se sličan slučaj dogodio u čakovečkoj srednjoj školi.

Tako se u prosincu 2018. u Tehničkoj školi u Čakovcu dogodio incident koji je kulminirao fizičkim obračunom profesora Franje Dragičevića s dvojicom 16-godišnjih učenika. Prema njegovim riječima, učenici su ga gađali kredom, a on ih je zatim gurnuo. Njihova je, pak, verzija bila da ih je profesor udario u glavu jer su pričali na satu i nisu htjeli izaći iz učionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ispričao kako je sve počelo /

Uhićeni profesor progovorio o šokantnoj snimci: 'Jedan učenik je digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda'

Image
ispričao kako je sve počelo /

Uhićeni profesor progovorio o šokantnoj snimci: 'Jedan učenik je digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda'

Profesori su tada krenuli na Facebooku dijeliti svoja negativna iskustva s učenicima pod odnosno oznakom, "I ja sam Franjo". Ona je sada ponovo postala aktualna, a pod njom su se posljednjih dana našle i neke nove ispovijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2. razred osnovne škole, učenici sam likovni rad ocijenila s ocjenom 4. Sat vremena kasnije na izlazu iz škole dočekuju me njeni roditelji. Unose mi se u lice, govore ti. Viču da sam ku..., da ću dobiti otkaz, da će mi ovo biti zadnji posao, da će mi osobno Milan Bandić uručiti otkaz", napisala je jedna nastavnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"7. razred OŠ. Dežurna sam tijekom velikog odmora u dvorištu škole. Prilazi mi sedmaš s registarskim pločicama u ruci, koje je skinuo s nekog auta parkiranog kraj škole, udara me istima po glavi uz pitanje: 'Kako ste nastavnice?' Umrla sam od straha. Srećom, priskočio je jedan roditelj koji me je zaštitio. Prijavljujem ravnatelju i stručnoj službi. Nije se poduzelo ništa jer je već imao dosje u policiji i svi ga se boje", napisala je još jedna nastavnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"1. razred srednje škole. Učenik naručuje porukom pištolj kako bi ubio mene i profesoricu iz hrvatskog jer smo se navodno dogovorile da mu zaključimo jedinice. O tome me pozivom obavještava pedagoginja koja je za isto saznala od učenica koje sjede u klupi iza navedenog učenika. Pozvan je odmah i otac koji na kraju prijeti trudnoj psihologinji i meni jer njegovo eto dijete nije takvo, premda je upoznat s porukama", napisala je jedna nastavnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učenik mi je tijekom produženog boravka rekao da će skočiti kroz prozor kako bih ja život provela u zatvoru i otplaćujući njemu odštetu. Svu su obaviješteni, nitko nije ništa poduzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ni tijekom nastave, niti na odmoru učenici neće smjeti koristiti mobitele! Nakon Splita, zabranu u školama uvodi i Rijeka:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo