ispričao kako je sve počelo / Uhićeni profesor progovorio o šokantnoj snimci: 'Jedan učenik je digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda'

Image
Foto: RTL/Danas

'Bilo je to na četvrtom satu nastave. Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda'

20.12.2023.
18:33
RTL/Danas
VOYO logo

Dugogodišnji profesor (61) zagrebačke Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića, koji je tijekom incidenta od prošlog petka na nastavi dvojicu 16-godišnjaka lakše ozlijedio pojasnio je što se zapravo događalo, piše Jutarnji List.

"U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih: 'Tko vas je tako odgojio?!' S police je pala remenica i udarila đaka", rekao je profesor pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao: 'Ajmo popiti bombicu van'. Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali", pojasnio je profesor kojeg je policija predala pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavila zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te nanošenja tjelesnih ozljeda, kao i za dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Image
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE /

Incident u zagrebačkoj srednjoj školi: Prvo su se hrvali, a onda je učitelj više puta udario učenika po glavi

Image
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE /

Incident u zagrebačkoj srednjoj školi: Prvo su se hrvali, a onda je učitelj više puta udario učenika po glavi

Dvije, tri pive

Diplomirani inženjer i predavač strukovnih predmeta o svemu će razmišljati iza rešetaka remetinečkog zatvora jer mu je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio jednomjesečni istražni zatvor s obzirom na to da tužiteljstvo smatra da postoji opasnost od ponavljanja djela. Profesor je navodno poslije tog spornog četvrtog sata otišao u zbornicu i potom odradio još jedan sat nastave nakon kojeg je otišao kući gdje je oko 15.30 sati, pojeo ručak te popio dva, tri piva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci obračuna tvrde kako je profesor na nastavi bio pod utjecajem alkohola i da je bazdio na alkohol te da toga dana nije mogao čak ni otključati ključem vrata učionice. Finalnu riječ o slučaju dat će nadležni sud, a profesoru prijeti zatvorska kazna.

Za incident se doznalo nakon što se u javnosti pojavila snimka na kojoj se fizički sukobljavaju nastavnik i učenik, a cijeli je slučaj otvorio niz pitanja. Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, ujedno dugogodišnja ravnateljica zagrebačke Upravne škole, ponudila je neke od odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je teško gledati takvu snimku i nije dobro da je podijeljena na internetu, ali sada sve okolnosti slučaja treba pomno preispitati. Ono što se čini jest da su odnosi između nastavnika i učenika bili dulje vrijeme narušeni, a upitno je i je li ovo bilo prvi put da je došlo do sukoba između učenika i nastavnika. Jako je važno u takvim situacijama koje odstupaju od očekivanoga da se, kada učenici primijete neprimjereno ponašanje profesora, odmah obrate ravnatelju škole, stručnim suradnicima ili razredniku. Vrijedi i obrnuto, za slučaj kada nastavnici uoče neprimjereno ponašanje učenika", izjavila je Hitrec pa dodala:

"Škola mora postupati i prema učenicima. Naravno, i preventivno raditi s ostalim razredima vezano uz nenasilno rješavanje sukoba i primjerenu komunikaciju učenika i nastavnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Profesor zagrebačke škole sukobio se s učenikom u razredu, udarao ga po glavi: 'Dobit će otkaz':

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo