DRAMA U HOLDINGU / Prebacuju se loptice, a Tomaševića iz takta izbacuju bivši članovi Uprave: U priču je sad uključen i Juričan, a i Samodol je u nju dodao dozu mističnosti...

Mail je u srpnju poslao bivši šef Uprave, Nikola Vuković, novoj gradskoj vlasti u kojem ih upozorava da se Uprava pokušava svesti na pijuna koji ispunjava naloge Nadzornog odbora i gradske vlasti

12.10.2021.
20:30
VOYO logo

Nakon što su tvrtke Reoma i Cezar najavile višemilijunske ovrhe prema Zagrebačkom Holdingu, gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je redovnoj konferenciji za medije kazao da panike nema te da je sve očekivano. Kazao je da je jedini problem Holdinga poslovanje za vrijeme prošle vlasti.

"Za mene je jedino dramatično u Zagrebačkom holdingu je stanje u kakvom je bio. Holding normalno funkcionira, što se tiče najava ovrha, službena informacija o tome još nije došla, provjerio sam s članovima uprave Holdinga. Međutim ponavljam, sve je očekivano za firmu ovako veliku", kazao je Tomašević danas na tu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz spomenutih tvrtki koje su najavile ovrhe su kazali da im mjesecima iz Holdinga nitko nije odgovarao na opetovane upite o potraživanjima, a zagrebački gradonačelnik demantirao je nedostatak komunikacije. "Zašto nisu imali sa starom upravom to je pitanje za njih. Ja govorim sada za nove članove uprave, dakle da postoji kontakt i svakako se slažem prema svim dobavljačima, to je ono što cijelo vrijeme govorim, mora biti komunikacija i kontakt", kazao je gradonačelnik.

Image
'DA JE SUPER, NIJE!' /

Tomašević na presici odgovarao na puno neugodnih tema: 'Za mene je dramatična s Holdingom samo jedna stvar'

Image
'DA JE SUPER, NIJE!' /

Tomašević na presici odgovarao na puno neugodnih tema: 'Za mene je dramatična s Holdingom samo jedna stvar'

Vuković: 'Ja nikad nisam i nikad neću svjesno kršiti propise'

Iako Tomašević tvrdi da nema problema, u Holdingu ipak postoji drama, a pokazuje to e-mail u čijem je posjedu RTL. Spomenuti je mail u srpnju poslao bivši šef Uprave, Nikola Vuković, trojcu na čelu Grada u kojem ih upozorava da se Uprava pokušava svesti na pijuna koji ispunjava naloge Nadzornog odbora i gradske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nikad nisam i nikad neću svjesno kršiti propise. Ako dogovori idu mimo propisa, takvi dogovori ne mogu imati pravno utemeljenje niti ću ih ja potpisivati ni provoditi jer po zakonu u takvim slučajevima sva odgovornost je na meni, a ne na usmenim dogovarateljima", napisao je Nikola Vuković.

Na to mu je Tomašević odgovorio sljedeće: "Ja i dalje smatram niti ne vidim šta je, koja je odluka to donesena protuzakonito i ako je donijeta, ako postoji, što sam uvjeren da ne postoji u holdingu onda za tu odluku mora odgovarati onaj tko ju je donio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuković tako u e-mailu optužuje zamjenicu gradonačelnika Danijelu Dolenec za nerazumijevanje ekonomskih procesa, stanja u Holdingu i zakona. Ona odgovara da je problem bio u nerazumijevanju između Uprave i Grada koji je samo tražio transparentnost. "Ako radite zakonito, ako radite transparentno, tada uključite Nadzorni odbor. Da informirate nadzorni odbor, da informirate skupštinu. U krajnjoj liniji nove članove uprave u svim važnim odlukama", poručila je Dolenec.

Upleteni i Juričan i Benčić

A bivši član Uprave, Ante Samodol, u cijelu je dramu dodao "val mističnosti" - on je kazao da je Dario Juričan na sastanku, neposredno nakon smjene predsjednika Uprave, povezao Vukovića i supredsjednicu stranke Možemo! Sandru Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su na taj sastanak stigli na molbu bivšeg predsjednika Uprave gospodina Vukovića. Na njegovu molbu. Sad, zašto su sve te stvari počele izlazit van nakon toga, to pitajte njih", rekao je Tomašević. Demanti Nikole Vukovića je stigao za vrijeme konferencije za medije - jednosmjerno, SMS-om, bez prilike da se Vukoviću postavljaju pitanja, a u njemu tvrdi da je Benčić njega pozvala na sastanak.

"Odlučno demantiram taj navod, za što postoje svjedoci. Nisam imao nikakav interes za taj sastanak ali sam otišao iz pristojnosti i gđa. Benčić mi je zahvalila što sam došao. Toliko za sada o dosljednosti gradonačelnika u istinitom iznošenju 'činjenica'", poručio je Vuković. Tomašević je, komentirajući Vukovićev demanti, ponovio da ima informacije da je sastanak inicirao Vuković, preko Juričana. Vuković je najavio da će idućih dana opširnije objasniti stvarne razloge razlaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo