'Napad na WTC bio je napad na demokratski svijet'

'Amerika nikad neće zaboraviti solidarnost koju nam je svijet pružio u trenutku naše najdublje žalosti', naglasio je američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley na obljetnici 11.

11.9.2011.
18:19
VOYO logo

Deseta godišnjica terorističkog napada na New York i Washington obilježena je i u zagrebačkom muzeju Mimara. Američko veleposlanstvo održalo je komemoraciju kojoj su nazočili predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

''Amerika nikad neće zaboraviti solidarnost koju nam je svijet pružio u trenutku naše najdublje žalosti. Napadi na New York i Washington bili su ogroman šok s obzirom na broj žrtava i veličinu razaranja'', izjavio je na komemoraciji veleposlanik SAD-a James Foley nakon minute šutnje u znak počasti žrtvama, kojih je bilo gotovo 3.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foley se posebno zahvalio predsjedniku Josipoviću i premijerki Kosor zbog dolaska na komemoraciju te je podsjetio na terorističke napade u Istanbulu, Londonu, Madridu, Afganistanu, Pakistanu... i naglasio da su to napadi na civilizaciju i sve religije.

''Naš opstanak ovisi o međusobnoj suradnji'', naglasio je Foley i podsjetio na zajedničke operacije hrvatskih i američkih vojnika koji su međusobno surađivali i koji će uskoro biti poslani zajedno u Irak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pred deset godina dogodio se najstrašniji teroristički čin, napad na središte zapadnog liberalnog kapitalizma i demokracije. To je bio napad na čitav zapadni demokratski svijet'', istaknuo je predsjednik Josipović.

Hrvatsku spremnost da i dalje sudjeluje u ratu protiv terorizma izrazila je u svom govoru i premijerka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američko veleposlanstvo ovom prigodom darovalo je zagrebačkim vatrogascima vatrogasna odijela.

Vezani članak:

arti-201109110183006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo