'Za posao sam odgovorio da sve znam raditi, a za plaću da mi je to kao Himalaja'

U nizu crnih iskustva koja prolaze naši sve ogorčeniji čitatelji, našao se i jedan muškarac koji je s nama odlučio podijeliti i jednu pozitivnu priču.

3.10.2014.
12:34
VOYO logo

Pročitajte jedno divno iskustvo oko pronalaska posla na domaćem terenu, koje vraća barem mali tračak nade u bolje sutra.

''Pitam se čitajući vas zašto ne podijeliti jedno lijepo iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj 2011. pronašao sam oglas u Narodnim novinama i javio se oglašeno radno mjesto. U siječnju 2012. dobio sam poziv na razgovor i to mailom i još posebnim telefonskim pozivom iz kadrovske referade.

Ugodno iznenađen sa svime

Došavši u zgradu fakulteta već me je portir iznenadio susretljivošću i ljubaznošću. Popio sam kavu iz aparata u predvorju, poslužio se toaletom (nervoza) i popeo se na kat obaviti razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon upoznavanja, jedna profesorica mi je pročitala što se od mene očekuje i kolika bi mi bila plaća ukoliko me uzmu za posao i upitala što ja mislim o tome.

Za posao sam odgovorio da sve znam raditi, a za plaću da mi je to kao Himalaja, na što smo se svi nasmijali i u tome veselom tonu smo nastavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propitkivali su što sam sve radio, zanimalo ih je moje radno iskustvo, a također i znanje engleskog jezika koje su provjerili na način da sam pročitao i preveo dio jednog stručnog članka.

Na kraju 10-minutnog razgovora sam im se zahvalio za priliku da uopće dođem na taj razgovor jer su mi sva ranija iskustva bila loša. Uopće mi nitko nije odgovarao na molbe za posao. I to sam im rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije dva tjedna otprilike, dobio sam obavijest da sam baš ja izabran za tehničkog suradnika i da se javim u kadrovsku referadu. Od tada su prošle 2,5 godine i mogu reći da sam vrlo zadovoljan poslom i ljudima s kojima radim, a osjećam da su i oni zadovoljni sa mnom.

Ono što je neuobičajeno u cijeloj priči je to da ja za šest dana navršavam 59 godina. Jesam li iznimka koja potvrđuje pravilo da se ljudi u toj dobi ne zapošljavaju ne znam, ali sam vječno zahvalan na prilici da još koju godinu doprinesem boljitku ustanove i osobnom također'', završio je svoju pozitivnu priču jedan naš čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sami imate iskustva s traženjem posla u Hrvatskoj? Pitali su vas neprimjerena pitanja, nitko vam nije odgovarao na zamolbe ili ste se ugodno iznenadili? Pišite nam na adresu vijesti@portal.net.hr i podijelite s nama vaša iskustva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo