'Kristov namjesnik' / Nakon smrti pape Benedikta oglasio se i kardinal Bozanić

Image
Foto: FaH/POOL/Damir Sencar/PIXSELL

Ističe i da je papa emeritus Benedikt XVI. u godinama nakon umirovljenja Crkvu pratio duhovnim očinstvom kakvo povijest ne pamti

31.12.2022.
14:33
FaH/POOL/Damir Sencar/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je u povodu smrti pape emeritusa Benedikta XVI. da je on, kao nasljednik sv. Petra, za svojega pontifikata pokazivao kako "ponizni radnik u vinogradu Gospodnjem" postaje vrli Kristov namjesnik na zemlji. 

"Iz srca i duše uzdiže nam se zahvalnost Bogu što su Katolička Crkva i njezini vjernici mogli na svojem zemaljskom putu imati za predragoga nam hodočasnika, suputnika i duhovnoga oca Josepha Ratzingera – papu Benedikta XVI. On je kao nasljednik sv. Petra za svojega pontifikata pokazivao kako "ponizni radnik u vinogradu Gospodnjem" postaje vrli Kristov namjesnik na zemlji", navodi u okružnici kardinal Bozanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U DOBI OD 95 GODINA /

Preminuo bivši papa Benedikt XVI.

Image
U DOBI OD 95 GODINA /

Preminuo bivši papa Benedikt XVI.

Ističe i da je papa emeritus Benedikt XVI. u godinama nakon umirovljenja Crkvu pratio duhovnim očinstvom kakvo povijest ne pamti. 

Pozvao je i vjernike na uzdizanje njihovih molitava Bogu za dušu toga velikana vjere katoličke i čovjeka prema kojemu su društva i kulture diljem svijeta gajile veliko poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić u okružnici je odredio da se na današnjim misama zahvalnicama koje se budu slavile na području Zagrebačke nadbiskupije, u molitvu vjernika uvrsti i zaziv za pokoj duše pape emeritusa Benedikta XVI.

Također je odredio i da se to učini i na svim misnim slavljima 1. siječnja, na svetkovinu Svete Marije Bogorodice te da se u svim župama Zagrebačke nadbiskupije oglase crkvena zvona, u skladu s mjesnim običajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa emeritus Benedikt XVI. preminuo je danas u 9.34 u samostanu Mater Ecclesiae u Vatikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo