PROCIJENJEN NA 10 TISUĆA /

Nakon šest godina pronašli avion kojim je Sanader letao po Europi. Ide na bubanj

Image
Foto: Profimedia

Prema dosadašnjim izvješćima stečajnog upravitelja, u posjed tog zrakoplova nije se moglo ući gotovo šest godina, a navodilo se i da je od Cessne u vlasništvu Geofota ostao samo trup jer je motor izvađen

18.9.2024.
13:25
Profimedia
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu je u stečaju Geofota d.o.o, tvrtke za fotogrametrijske poslove poduzetnika Zvonka Biljeckog i suradnika bivšeg premijera Ive Sanadera, odredio prodaju zrakoplova Cessna 551 Citation IISP utvrđene vrijednosti od 10.500 eura.

Prema dosadašnjim izvješćima stečajnog upravitelja, u posjed tog zrakoplova nije se moglo ući gotovo šest godina, a navodilo se i da je od Cessne u vlasništvu Geofota ostao samo trup jer je motor izvađen, a popravak je procijenjen kao neisplativ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaju zrakoplova provest će Fina (Financijska agencija) elektroničkom javnom dražbom, na prvoj dražbi zrakopolov Geofota ne može se prodati ispod tri četvrtine utvrđene cijene, a na eventualnim kasnijim dražbama može se prodavati po nižim početnim minimalnim cijenama - uključivši i onu za jedan euro.

S druge strane, osim navedene Cessne, glavni dio pokretnina propale tvrtke čine dva zrakoplova Piper PA 31 T1 koji su, kako se navodilo, uredno upisani u Glavnu knjigu hrvatskog registra civilnih zrakoplova sa znakom državne pripadnosti i registracijskim oznakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U LOVU NA PANTOVČAK /

Primorac je dao ostavku na dan kad i Sanader: 'Došao sam na njegov poziv, s njim i odlazim'

Image
U LOVU NA PANTOVČAK /

Primorac je dao ostavku na dan kad i Sanader: 'Došao sam na njegov poziv, s njim i odlazim'

Prema izvješću stečajnog upravitelja iz 2018. dva Pipera s kamerama i navigacijskim sustavima tada su bili u Saudijskoj Arabiji u letnom stanju, no za njih još tada morala platiti ležarina od oko 200.000 dolara.

Sudski zaključak o prodaji uslijedio je nakon što je stečajni upravitelj Geofota izvijestio i da je početna cijena nekretnina tvrtke oko 330.000 eura te da je nadmetanje na dražbi zakazano od 17. do 30. listopada.

Na dražbu ide oko 2500 četvornih metara zemljišta te tvrtke u Buzinu, a rok za uplatu jamčevine je 8. listopada. Rasprodaja imovine Geofota uslijedila je nakon što je u lipnju 2018. bio otvoren stečaj nad tom tvrtkom s nepodmirenim obvezama koje su dotad iznosile čak 38,8 milijuna kuna, što je 22 milijuna kuna više od temeljnog kapitala.

Vlasnik Geofota Zvonko Biljecki u sudskom registru navodi se kao direktor, prokurist, član ili predsjednik uprave deset tvrtki među kojima su najpoznatije dobivale višemilijunske poslove od države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biljecki je, kako se pisalo u medijima, bio poznat i kao osoba bliska bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg je angažirao kao savjetnika i njegove konzultantske usluge navodno plaćao više desetaka tisuća kuna mjesečno. Prema medijskim natpisima, avionima u Biljeckovom vlasništvu Sanader je svojevremeno letio u Milano, Rim i Beč.

POGLEDAJTE VIDEO: Bukovac, Vidović, Lacković Croata - Sanaderove umjetnine se neće prodati nego rasporediti u 6 hrvatskih muzeja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo