Nakon samo dva mjeseca na čelu AUDIO-a dala ostavku

Ravnateljica Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) Iva Galić potvrdila je da je Upravnom vijeću podnijela neopozivu ostavku, ali ne želi komentirati razloge.

16.6.2011.
9:40
VOYO logo

Tako neki od bolje upućenih tvrde kako je njezina smjena bila zatražena, a neki da je za nju vodstvo takve Agencije ipak bio prevelik zalogaj. Možda ne zbog količine posla, nego odgovornosti koje nosi sa sobom upravljanje nad izuzetno vrijednom imovinom i odlukama koje se oko nje donose.

Zato je navodno Galić tražila prije svakog potpisa da svoj pristanak na pojedinu odluku da i Upravno vijeće, na čijem je čelu Petar Čobanković. Kako takav pristanak nije dobivala, nije htjela ništa potpisati te je zato bila prisiljena i povući se. Navodno je već i posljednjih mjesec dana prekinula komunikaciju s osobama u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visokopozicionirana osoba u Vladi ipak tvrdi da većih odluka AUDIO nije niti imao jer radi tek dva i pol mjeseca, te se je još radilo na ustrojstvu i donošenju pravilnika. Ipak, neki od investitora koji čekaju samo odluku AUDIO-a, jer su od ostalih sve potrebne potpise sakupili, potvrdili su nam kako Agencija nije ništa htjela potpisati, odnosno znaju da Iva Galić to nije htjela učiniti na svoju ruku. Smatraju kako oprez i ne čudi zbog sve učestalijih kaznenih prijava.

A AUDIO upravlja imovinom koja se odnosi na udjele države u oko 430 tvrtki čija se vrijednost procijenjuje na blizu dvije milijarde kuna, čemu treba i pridodati rezervirani portfelj za bivše vlasnike u kojem se nalaze 223 društva čija je nominalna vrijednost 558,45 milijuna kuna. Tu je i upravljanje nad oko dva milijuna hektara šuma i šumskog zemljišta, oko 550 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta te oko 42 milijuna četvornih metara građevinskog zemljišta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotno nagađanje ostavke Ive Galić bio je navodni njezin sukob s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i to zbog ugovora između Jadroplova, u čijem je Nadzornom odboru Iva Galić, i Brodosplita.

"To sigurno nije razlog, no koji je ne želim ga navoditi", rekla je Galić. Isto je potvrdio i ministar Popijač. "To nema veze ", kaže Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijač podsjeća da je upravo on htio Ivu Galić na čelnoj poziciji AUDIO-a. Galić je postavljena na tu poziciju prije samo dva mjeseca, a zamijenila je Vedrana Duvnjaka koji je na čelu AUDIO-a bio i kraće, niti mjesec dana.

Tko je potencijalni nasljednik Ive Galić još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105190042006 arti-201104140777006 arti-201008010243006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo