UČENICI NA PRAZNICIMA / Nakon razornog potresa obnovljeno je devet škola u Banovini: Na nekima radovi još traju, a u mnogima još nisu ni počeli

380 sisačkih gimnazijalaca prošlu školsku godinu nastavu su imali dio online, a dio uživo, bili su gosti u Strukovnoj školi

29.7.2021.
21:00
VOYO logo

Učenici su na školskim praznicima, ali u nekim školama na Banovini radi se punom parom. Nakon razornog potresa obnovljeno je devet škola, u nekima radovi još traju, a u mnogima još nisu ni počeli. Gimnazijalci iz Siska će na jesen umjesto u školi nastavu imati u zgradi županije, a što čeka ostale učenike?

Do početka nove školske godine nešto je više od mjesec dana- radovi u ovoj petrinjskoj osnovnoj školi do tada moraju biti gotovi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Farbanje zidova, stolarija, brušenje parketa, sanitarni čvorovi, moram sve biti spremno za nastavu. Najvažnije je da se škole obnove da bi se život vratio u Petrinju, da se djeca vrate", kazao je ravnatelj OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji Davor Miholjević.

Iz ove škole nakon potresa ispisalo se 54 učenika. Na jesen će nastavu ovdje pohađati i učenici još jedne osnovne škole koja neće biti obnovljena. Radit će u dvije smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podstanari će biti i 96 učenika  osnovne škole u mjestu Gora. Njihova škola mora se srušiti, a donaciju za obnovu danas su dobili od Splitsko-dalmatinske županije. 

"Još uvijek radimo na dokumentaciji i ishođenju potvrda, to bi trebalo biti gotovo do kraja godine. Očekujemo da će rušenje krenuti početkom iduće godine i da ćemo nastavu ovdje imati na jesen 2022", rekla je ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić Gora Valentina Vujnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon razornog potresa na Banovini je obnovljeno devet škola, u nekima radovi još uvijek traju, a obnovu čeka 13 škola.

Sisački gimnazijalci će umjesto u školi na jesen nastavu imati u zgradi županije. Prvi plan je bio podizanje modularnih objekata, ali od toga se odustalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupni zakup tih objekata je bio 6 milijuna kuna, tako da smo na ovaj način uštedjeli.  Stavit ćemo na prodaju službeni automobil županije, tim sredstvima kao i sredstvima koja su bila predviđena za naknade dvaju nadzornih odbora i dvaju upravnih vijeća, dakle tim sredstvima ćemo urediti ovaj objekt za potrebe Gimnazije Sisak", smatra župan sisačko-moslavački Ivan Celjak (HDZ).

Image
teški uvjeti /

Gradonačelnica Siska: 'Ni uz velike napore ne možemo organizirati nastavu'; Fuchs: 'Odgoda samo u nekim školama'

Image
teški uvjeti /

Gradonačelnica Siska: 'Ni uz velike napore ne možemo organizirati nastavu'; Fuchs: 'Odgoda samo u nekim školama'

380 sisačkih gimnazijalaca prošlu školsku godinu nastavu su imali dio online, a dio uživo, bili su gosti u Strukovnoj školi. Ravnatelj kaže, najvažnije je da svi učenici na jesen nastavu prate u živo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastava će se održavati po A modelu, cijelo vrijeme uživo. Vratit ćemo sat na 45 minuta i moramo ići u dvije smjene jer ćemo na raspolaganju imati 12 učionica", kazao je ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić

Učionice u zgradi županije tek se trebaju urediti, a nadaju se da će se učenici u Gimnaziju vratiti na jesen 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako epidemiološka situacija to dopusti svi učenici na Banovini na jesen će biti u učionicama. Ne svi u svojim školama jer obnova u mnogima tek treba početi.  

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo