Milenko Bašić / Nakon nastupa Rimac oglasio se i vlasnik vjetroelektrana kod Knina: 'Cvitan i šefica DORH-a sve znaju'

Image

USKOK tvrdi da je Bašić ukupno dao oko 150 tisuća eura Josipi Rimac, a ona je zauzvrat koristila svoj politički utjecaj kako bi u različitim državnim institucijama za njihovo poduzeće poslovala dozvole, rješenja i ugovore potrebne za izgradnju, puštanje u rad, proizvodnju i prodaju električne energije

17.2.2023.
11:59
VOYO logo

Nakon što je Josipa Rimac potvrdila je da se sastajala s s aktualnom glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj-Šipek kako bi razgovarale o temi vjetroelektrana, o cijelom slučaju oglasio se i vlasnik istih, Milenko Bašić.

Milenko Bašić, poduzetnik iz Posušja i vlasnik vjetroelektrane kod Knina, drugooptuženi je u slučaju te mu se na teret stavlja da je zajedno sa svojim direktorom Draganom Stipićem od početka 2017. do sredine 2020. godine podmićivao Josipu Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK tvrdi da su joj ukupno dali oko 150 tisuća eura, a ona je zauzvrat koristila svoj politički utjecaj kako bi u različitim državnim institucijama za njihovo poduzeće poslovala dozvole, rješenja i ugovore potrebne za izgradnju, puštanje u rad, proizvodnju i prodaju električne energije.

U izjavi za Slobodnu Dalmaciju Bašić je potvrdio da je zajedno s Rimac bio i kod tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Cvitana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVE REAKCIJE /

DORH reagirao na intervju s Rimac: 'Optuženici se mogu braniti kako god im odgovara pa i diskreditacijom'

Image
PRVE REAKCIJE /

DORH reagirao na intervju s Rimac: 'Optuženici se mogu braniti kako god im odgovara pa i diskreditacijom'

"Cvitan, kao i sadašnja šefica DORH-a, upoznati su sa svime. Pisano je i Vladi i tražena je njezina pomoć, kao i drugih institucija, ali nitko nam nikada nije rekao da radimo nešto nezakonito, već Hrvatske šume i drugi rade protiv zakona. Zar nas oni ne bi upozorili da smo nešto nezakonito tražili", pita se Bašić.

Dodao je kako sva ostala pitanja trebaju pitati Hrvatske šume, jer su im sada, kako kaže, dužni preko 34 milijuna eura, te nisu htjeli konzumirati obvezujući ugovor koji s njima imaju, a Bašić smatra kako su oni prvenstveno ti koji rade protiv zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milenko Bašić tvrdi da je on zapravo žrtva sustava i njegove birokracije.

"Zar sve nije jasno kao dan ako je firma C.E.M.P., koju smo kupili 2012. godine, prva od svih u Hrvatskoj dobila koncesiju za četiri projekta, i to davne 2003. godine, a završili zadnji od svih 20 vjetroparkova. I ne samo to, već smo završili samo jedan od svoja četiri projekta", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je i dodao kako su brojni drugi završavali i dozvole prije njih, iako su krenuli deset godina prije s radovima. Misli da svima treba biti jasno o čemu je riječ- "o prevari".

Na pitanje što su Rimac i on konkretno tražili od Cvitana i kakav su odgovor od njega dobili, nije želio otkrivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo