PRVE REAKCIJE / DORH reagirao na intervju s Rimac: 'Optuženici se mogu braniti kako god im odgovara pa i diskreditacijom'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Optužena Josipa Rimac svoju će obranu iznositi pred sudom, s obzirom na to da je USKOK podigao protiv nje optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara', poručuju iz DORH-a

15.2.2023.
19:54
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ekskluzivnog razgovora Josipe Rimac za RTL Danas kojim je prekinula 2,5 godišnju šutnju pitali smo DORH kako komentiraju činjenicu da Josipa Rimac tvrdi da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek bila na sastanku 15. listopada 2019. godine i da se razgovaralo o Vjetroelektranama, a ne o zemljištu na Braču.

"Uvidom u činjenice iz spisa USKOK-a i spise Građansko-upravnog odjela DORH-a te iz razgovora sa sudionicima sastanaka i pregledom evidencije ulazaka optužene Josipe Rimac i sastanaka u DORH-u, utvrđeno je da je sastanak 15. 10. 2019., istaknut u porukama komunikacije između Zlate Hrvoj Šipek i optužene Josipe Rimac, održan na temu rješavanja povrata nekretnina i naknade za oduzetu imovinu na Braču, a ne "na temu crkvenog zemljišta u Kninu ali i Vjetroparka", kako je to objavljeno u prilogu emitiranom u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sastanku smo objavili službenu bilješku od 15. listopada 2019. koju Vam i dostavljamo.

Image
EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS /

Prvi intervju Josipe Rimac nakon 2,5 godine: 'Prijetili su meni i obitelji, a prepiska sa Žalac je samo jedan set poruka'

Image
EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS /

Prvi intervju Josipe Rimac nakon 2,5 godine: 'Prijetili su meni i obitelji, a prepiska sa Žalac je samo jedan set poruka'

Odvjetnica optužene Josipe Rimac je "za potrebe obrane u navedenom kaznenom postupku" podnosila zahtjeve za dostavom „zapisnika/službene zabilješke“ o navodnom sastanku na inicijativu optužene J. Rimac na temu "Vjetroelektrane Krš-Pađane", no takvog dokumenta nema s obzirom da se sastanak na tu temu nije održao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što i piše u navedenim sms porukama, sastanak je tražila optužena Josipa Rimac i održan je sa zamjenicima tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Nakon objavljenog priopćenja i bilješki, sada se postavlja pitanje iz kojeg je razloga optužena J. Rimac vodila sa sobom fr. Slavka Sliškovića, ako je po njenom bila tema Vjetroelektrane, a što nije, i zašto je na izričito pitanje u kojem je svojstvu došla u DORH i sudjelovala na sastanku odgovorila "da je ona zadužena za vjerske zajednice", i kakve veze vjerske zajednice imaju s Vjetroelektranama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužena Josipa Rimac će svoju obranu iznositi pred sudom, s obzirom na to da je USKOK podigao protiv nje optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara, pa i diskreditacijom troje dužnosnika i savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo