Nakon Audija Marina Lovrić Merzel 'uskočila' u puno skromniju verziju

2.12.2013.
15:26
VOYO logo

Nakon nekoliko mjeseci pauze zbog blokade računa Dječji vrtić "Krijesnica" u Hrvatskoj Kostajnici napokon je proradio. Dugove prema poreznoj upravi podmirila je Sisačko-moslavačka županija, a 28. studenog je s Gradom Hrvatska Kostajnica potpisala Sporazum o sufinanciranju rada vrtića. Ustanovu su u ponedjeljak posjetili i županica Marina Lovrić Merzel i gradonačelnik Tomislav Paunović.

Plaćen dug

''Platili smo više od 100.000 kuna duga, a za normalno funkcioniranje vrtića potrebno je mjesečno 56.000 kuna; za plaće, doprinose, grijanje i hranu. Novac ćemo direktno uplaćivati na račun ustanove kako se ne bi opet dogodila blokada zbog problema Grada'', istaknula je županica. Vrtić trenutno pohađa 30-ak djece. Od ideje privatizacije Grad je odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dogovorili smo da domar iz knjižnice radi pola radnog vremena u vrtiću, a računovodstvo je preuzeo Grad što je ušteda od 100.000 kuna'', kazao je gradonačelnik najavljujući racionalizaciju u gradskoj upravi gdje će broj zaposlenih biti manji za tri djelatnika.

Ipak, nedostaje novca za neisplaćene plaće odgajateljicama u vrtiću i to oko 350.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi službeni automobil

Današnji posjet Kostajnici jedan je od prvih koje je županica obavila u novom službenom automobilu. Prije nekoliko dana vratila je skupocjeni Audi i on je sada zamijenjen ''skromnijom'' Škodom Octavijom.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo