Najskuplji skijaški termini već su skoro rasprodani!

Tko misli ove, odnosno početkom iduće godine na skijanje, već je naveliko u potrazi za željenim aranžmanom. Naime, sezona kupnje ski-aranžmana već je naveliko počela među građanima Hrvatske.

23.9.2013.
10:11
VOYO logo

U turističkim agencijama navode kako je interes za zimovanja otprilike na prošlogodišnjoj razini, nekih većih oscilacija nema. Ove godine skijaši će u takozvanom hrvatskom bijelom tjednu zahvatiti i razdoblje skupih novogodišnjih cijena koje u pravilu traje do Sveta tri kralja, odnosno 6. siječnja. Ipak, neki navode kako se, primjerice, na Kronplatzu već sada upravo u tom, jednom od najskupljih novogodišnjih termina, teško nalazi slobodan apartman.

Većina hrvatskih građana ipak će i ove godine na skijanje nakon Nove godine, kada se cijene spuste. Najveći val odlazaka se očekuje od 4. do 11. siječnja, a dio će vjerojatno na snijeg od nedjelje, 5. siječnja, kako bi dobili jedan dan više po nižoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim najavama najveća će potražnja biti za terminom između 11. i 18. siječnja kada su cijene najniže.

Rastu cijene skijaških karata

Jeftini apartmani veličine 40-ak kvadrata za šest osoba u Francuskoj privlače ponajviše studente i mlađu populaciju skijaša koji ne traže neki specijalni komfor na skijanju, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se cijene smještaja, u pravilu, nisu bitnije mijenjale, cijena ski passa svake godine polagano raste. U turističkim agencijama navode kako je u prosjeku u odnosu na lani povećana za nešto manje od 10 eura.

U agencijama navode kako će se na konačnu cijenu aranžmana odraziti povećanje agencijskog PDV-a što je na snagu stupilo 1. srpnja. Neki su, međutim, nastojali ne ukalkulirati to povećanje u cijenu koju kupac plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo