KAKVI MAJSTORI / Svi su se žalili na visoke cijene i prijetio im je debakl: Istrijani izveli isproban trik i, pogađate, sve je bukirano!

U Istri trenutno nema praznih kuća za odmor kao što je bio slučaj krajem lipnja. Novost je da su cijene prošlogodišnje

1.8.2023.
15:31
VOYO logo

Iznajmljivače na obali, koji su se pomamili za zaradom, lipanj je brzo osvijestio. Krenulo je spuštanje cijena u strahu da apartmani u kolovozu ne ostanu prazni. Sada su jeftiniji do 60 posto, pa last minute ponude hvataju sve više i domaći turisti. Sada je, naime, moguće naći apartman za četiri osobe i za 100 eura po danu.

"Nebitno je dal 'je ustvari ako je podignuta, a prije je bilo prejeftino, kuća je znači iznajmljena međutim problem je samo ako je nerealno procijenjena cijena i onda se to na tržištu korigira", govori za RTL Igor Macan, vlasnik agencije za najam kuća i vila za odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PA JE LI OVO MOGUĆE?! /

Imamo li apartmanski biser sezone? Ovako nešto bizarno, vjerujte nam na riječ, u životu niste vidjeli

Image
PA JE LI OVO MOGUĆE?! /

Imamo li apartmanski biser sezone? Ovako nešto bizarno, vjerujte nam na riječ, u životu niste vidjeli

Nerealno digli, sada rapidno snižavaju

U Istri trenutno nema praznih kuća za odmor kao što je bio slučaj krajem lipnja. Novost je da su cijene prošlogodišnje.

"Generalno mi ne bi trebali težit tome da budemo jeftiniji već bi trebali težit da poboljšamo kvalitetu ne samo kuća nego cijele destinacije", smatra Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja navodi: "Svi oni iznajmljivači koji su digli nerealno cijene sada snižavaju rapidno cijene i problem je što se te cijene ne snižavaju u odnosu na postotak na koji su podigli cijenu nego se snižavaju još niže u odnosu na samu destinaciju samim time se i urušava destinacija".

Izjalovile su se početne bombastične najave i pokazalo se da Hrvatska nije uvijek prvi izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo broj povećani novootvorenih smještajnih jedinica dakle potražnja nije onakva kao što smo mi očekivali u odnosu na proteklu godinu i 2019. tako da doista u ovom momentu dolazi do smanjivanja cijena", rekla je Marković.

Luksuz ne trpi

Vratila se i konkurencija, a inflacija je u Europi dobro pretresla džepove gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povjerenje se veoma brzo gubi dakle tu bi trebali biti jako jako sad pažljivi jer onaj efekt kad se gosti vrate nazad i ako nisu zadovoljni svojom vrijednošću za novac sasvim sigurno će utjecat na rezultate iduće turističke godine", ističe Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Jedino najbolje i najskuplje dizajnerske kuće i vile koje premašuju i nekoliko tisuća eura na tjedan imaju svoje – vjerne goste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Više je turista, al je li veća i zarada? Danas donosi srpanjske brojke

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo