PULJAK SE ODREKAO SURADNICE / Najpoznatija zviždačica dobila otkaz: 'Đerek je postala teret za ono što mi želimo ispuniti u Splitu'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je u petak da je Maja Đerek suspendirana s mjesta pročelnice za gradsku imovinu do odluke Službeničkog suda u Splitu, jer je, tvrdi, napravila udar na instituciju gradonačelnika

28.7.2023.
14:18
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je u petak da je Maja Đerek suspendirana s mjesta pročelnice za gradsku imovinu do odluke Službeničkog suda u Splitu, jer je, tvrdi, napravila udar na instituciju gradonačelnika.

"Đerek je postala teret za ono što mi želimo ispuniti u Splitu i za što smo dobili povjerenje građana, zbog toga sam donio odluku o pokretanju postupka za težu povredu službene dužnosti na Službeničkom sudu u Splitu sa prijedlogom da se otkaže ugovor o radu, a sada je Đerek suspendirana i nije više pročelnica", rekao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROZVALA MEDIJE /

Maja Đerek otkrila detalje o prijetnjama koje je primila: 'Lupao je po vratima i zauzeo borbeni stav. Djeca i ja smo bili prestravljeni'

Image
PROZVALA MEDIJE /

Maja Đerek otkrila detalje o prijetnjama koje je primila: 'Lupao je po vratima i zauzeo borbeni stav. Djeca i ja smo bili prestravljeni'

Nedopustivo mu je, istaknuo je, da o politikama grada saznaje iz medija i da jedna pročelnica odbija dostaviti dokumente i dokumentaciju o bilo čemu i bilo kome u gradu.

"To je uvod u anarhiju i nered i ja to u Splitu neću i ne želim dopustiti", rezolutno je poručio gradonačelnik, ističući da se nastavlja "s istom praksom uvođenja reda u gradsku imovinu, ali s drugom osobom koja nije Maja Đerek". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udar na funkciju gradonačelnika

Puljak je na konferenciji za medije naglasio i kako je Đerek, koju je baš on uzeo za savjetnicu za imovinu grada da bi poslije bila izabrana za pročelnicu na javnom natječaju, izvršila udar na funkciju gradonačelnika i izabranu vlast izlazeći iz okvira svojih ingerencija.

"Nekoliko smo je puta upozorili da je odluka o kadrovskim i socijalnim stanovima politička odluka, kao i da naše mišljenje nije onakvo kakvo ona inzistira, a ona je inzistirala da o tome obavijesti javnost pa i pošalje na vijeće", rekao je gradonačelnik Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miješanje u političke odluke

Đerek je, naime, htjela napraviti reviziju stanova u vlasništvu i upravljanju grada Splita i stanove koji su se dodjeljivali osobama s osobitim zaslugama za Grad Split dati socijalnim slučajevima. Jedan od stanova dodijeljen je i ocu zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, Nikoli Ivoševiću, glumcu splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. 

"Molim medije, a oporba to radi sustavno pa je se ne može zamoliti, da ne miješate naše obitelji u ovaj slučaj, a radi se o ocu zamjenika. Ja mogu reći da nismo donijeli niti jednu odluku vezanu za stan, stan je dobio prije 15 godina, a mi smo jedino najamninu povećali za pet puta", odgovorio je Puljak na novinarski upit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna mu je i odluka Đerek da Borisa Rakića, osobu sa stopostotnim invaliditetom, iseli iz gradskog stana.

"Miješanje u političke odluke, a onda populističkim odlukama pokušavajući oprati svoj obraz zbog nedavne odluke o osobi s invaliditetom za koje smo je isto upozorili da se tako ne komunicira u medijima (...) ona se i na to oglušila. Oglušila se i na pismeni zahtjev da komunikacija mora proći stručne službe", nabrajao je prvi čovjek Splita tvrdeći da je politika Splita politika balansa socijalnih politika i izvrsnosti i da tako treba nastaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljak kaže da i danas stoji iza odluka Đerek koje je, kako kaže, donosila zakonito, ali kaže i da mu je greška što ju je izabrao za savjetnicu u gradu Splitu. Đerek nije bila dostupna za komentar jer je na bolovanju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo