NOVI RASKOL / Vrije u splitskom SDP-u, troje vijećnika napustilo stranku: 'Grbin je kukavica, zapečatio si je sudbinu!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

'Nedavno izbacivanje bivšeg predsjednika splitskog ogranka, Damira Barbira, čiji je jedini grijeh lojalnost, prije svega prema građanima našeg grada, ali i koalicijskom partneru, samo je kap koja je prelila čašu', kažu odmetnuti SDP-ovci

19.7.2023.
12:48
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

SDP, prema anketama druga najjača politička stranka u Hrvatskoj koja običava samoj sebi tepati da je i "najjača oporbena", već neko vrijeme prolazi kroz turbulencije i raskole. Posljednji takav raskol u nizu događa se u drugom najvećem gradu u zemlji - Splitu.

Tamo su stranku odlučili napustiti Diana Radan, Zdravko Roje i Duje Štambuk - kotarski vijećnici SDP-a Trstenik, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODMETNUO SE OD LINIJE /

SDP se rješava neposlušnog splitskog vijećnika: Dao ključan glas za kredit , sad leti iz stranke

Image
ODMETNUO SE OD LINIJE /

SDP se rješava neposlušnog splitskog vijećnika: Dao ključan glas za kredit , sad leti iz stranke

'Odluku donosimo teška srca'

“Povod ove odluke, koju donosimo teška srca, jest neviđena privatizacija stranke od strane notornog Davora Matijevića i potpuni izostanak reakcije (uskoro bivšeg?) predsjednika Peđe Grbina“, poručio je Roje.

“Nedavno izbacivanje bivšeg predsjednika splitskog ogranka, Damira Barbira, čiji je jedini grijeh lojalnost, prije svega prema građanima našeg grada, ali i koalicijskom partneru kojem smo obećali poštenu suradnju i nudili zajedničku nacionalnu priču, samo je kap koja je prelila čašu. Riječ je o čovjeku koji je svojim neumornim aktivizmom preporodio Trstenik, SDP vodio u najveću kotarsku pobjedu s pet od sedam mandata te je jednoglasno izabran za predsjednika kotara”, nastavio je Roje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grbinov potez nije odluka istinskog lidera'

Matijević je, kako tvrdi Roje, bio spreman blokirati Split. A sve to, kaže, iz uvjerenja da bi mu njegova presudna ruka u Gradskom vijeću mogla donijeti neku privatnu beneficiju.

"To je i jedini njegov motiv da se bavi politikom. Sve je to radio javno prkosivši Peđi Grbinu i suprotno interesu Splita, nacionalnim interesima SDP-a, ali i građana koji su očekivali ujedinjenu frontu kontra HDZ-a”, tvrdi Roje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu se osvrnuo i na potez šefa stranke.

“Što na to radi Grbin? Kukavički izbacuje Damira Barbira, kako ne bi dodatno ugrozio svoju ionako poljuljanu poziciju u stranci. To nije odluka istinskog lidera i uvjeren sam kako je, ovim potezom, zapečatio svoju sudbinu na vrhu SDP-a.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Možemo! je SDP-u rekao - Ne može! HDZ-ovci likuju: ' A nekada su bili druga najjača opcija'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo