Nagibni vlakovi ostali zarobljeni u snijegu

U dubokom snijegu zaglavila su dva nagibna vlaka, te su putnici oko 12 sati bez hrane, grijanja i pića čekali da se osposobe lokomotive koje su ih na posljetku izvukle iz snijega.

19.12.2009.
22:08
VOYO logo

Prvi nagibni vlak krenuo je u 8 ujutro iz Splita prema Zagrebu, te je stao u snijegu u Gračacu. Nakon četiri sata čekanja stigao je motorni vlak koji ih je trebao izvući, no nakon samo 20 minuta vlak sa 40 putnika stao je kod Metka. Drugi nagibni vlak krenuo je iz Zagreba u Split i stao je u Vrhovinama.

''Nemamo grijanje, gladni smo, žedni smo, umorni, iscrpljeni, a osoblje ne odgovara ni na što. Sad kad je pala noć ne znamo više što da radimo. Kad smo pitali strojovođu da nam upali grijanje, rekao je da nema goriva jer kad dođe pomoć nećemo se moći pomaknuti bez goriva'', ispričala je putem telefona u vrijeme dok su još uvijek čekali pomoć jedna putnica za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HŽ-a su poručili da se ispričavaju zbog neugodnosti te dodaju kako su poslali vlakove koji su trebali preuzeti zaglavljene putnike, no lokomotive tih vlakova su se također pokvarile.

Vlakovi ipak oko 20 sati 'oslobođeni' iz snijega te su krenuli prema odredištima. Putnici su u Zagreb i Split stigli nakon više od 16 sati 'putovanja', točnije nekoliko minuta poslije ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, gusti snijeg uzrokovao je prometni kaos diljem Hrvatske, a u Dalmaciji su najviše problema zadavali jak vjetar i poledica.

Prethodni članak:

arti-200912190030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo