novi videonadzor javnih površina / Nadzorne kamere postavljene u Varaždinu: 'Ovo nije Big Brother, već mjera protiv kriminaliteta'

Image
Foto: Thinkstock

Novi videonadzor javnih površina kao dio najavljenih mjera za podizanje sigurnosti građana i njihove imovine u gradu Varaždinu, predstavljen je danas, 31. svibnja

31.5.2016.
10:32
Thinkstock
VOYO logo

Naime, analizom stanja sigurnosti na području Grada Varaždina utvrđen je porast krađa bicikala za 10 do 15 posto te povećanje kaznenih djela remećenja javnog reda i mira, naročito u noćnim satima. Time potaknuti Grad Varaždin je, u suradnji s PU varaždinskom, krenuo u uvođenje video nadzora javnih površina.

Prilikom planiranja sustava zaštite poštivani su principi zaštite osobnih podataka, ali je istovremeno ostavljena mogućnost za osiguranje kvalitetnijih dokaza kod protupropisnih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina i Grad u suradnji s PU varaždinskom uvidio je kako postojeći sustav videonadzora nije bio dovoljno dobar za pružanje što bolje prevencije i sigurnosti. Svrha projekta je prevencija kriminaliteta, otkrivanje počinitelja nedopuštenih radnji i učinkovito provođenje mjera osiguranja javnih manifestacija. Predviđeno je, također, da se snimke kamera mogu koristiti u turističke svrhe. Postavljeno je sedam kamera na šest lokacija, Grad je vlasnik a policija se njima može koristiti jer su visokorezolutne - istaknuo je Darko Jurčec, načelnik PU varaždinske koji je dodao kako je ove godine broj krađa bicikala gotovo prepolovljen, zahvaljujući preventivnim i represivnim metodama.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo