'NACISTI, SVRATITE U ŠIBENIK AKO IMATE MUDA': / Šibenski antifašisti osim prijetnji dobivaju i izraze podrške

Image
Foto: izvor: Facebook
12.8.2016.
19:51
izvor: Facebook
VOYO logo

Portal ŠibenikIN piše pak kako se antifašisti iz cijele Hrvatske solidariziraju sa šibenskim kolegama nakon što su ovi dobili prijetnje smrću zbog podrške zasad nepoznatim osobama koje su spomenik Miri Barešiću polile crvenom bojom i na taj način, kako su poručili, dovršili spomenik krvavim rukama.

"To su učinili naši drugovi iz Murtera"

"Za razliku od Bilica, ovo u Dragama nije napravio nitko iz našeg užeg kruga. Nismo formalna udruga i nemamo članstvo, ali možemo reći da to nije napravio nitko od nas, ali 'umjetnike' poznajemo, to su naši drugovi iz Murtera. Rekli su nam da su prebojali i Ulicu Mile Budaka u Dragama, odmah nasuprot spomenika, no nisu nam poslali fotku", kazao je za ŠibenikIN anonimni izvor iz šibenskog Antifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizijski voditelj i ultradesničar Velimir Bujanec čak je ponudio nagradu od 20.000 kuna za informacije o osobama koje su polile spomenik, a dan kasnije putem medija 'umjetnicima' je zaprijetio i Ante Barešić, brat ubijenog šibenskog emigranta.

Image
KAKVU PORUKU ŠALJU: /

Na obilježavanje Dana antifašističke borbe nisu došli ni predsjednica ni premijer

Image
KAKVU PORUKU ŠALJU: /

Na obilježavanje Dana antifašističke borbe nisu došli ni predsjednica ni premijer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Bujancu: Povećaj nagradu na 100.000 eura!

"Nacisti Bujancu i sličnima poručujemo da povećaju nagradu za lov na antifašiste, da ne budu toliko škrti, jer po našem uvidu i kontaktima mladih antifašista ima na stotine i na tisuće onih koji ih podržavaju u Šibenskoj županiji, ne budite škrti, povećajte bar na 100 tisuća eura, možete platiti nama udruzi, reci ćemo vam sve koji su, pa svratite u Šibenik po antifašiste, ako imate muda. Policiji poručujemo da nema potrebe za progonom i otkrivanjem identiteta antifašista koji su ionako malo oštetili ustaške simbole i spomenik teroristi, koji po zakonu i ustavu ne bi smjeli ni biti tu, ali ako se policija usudi tražiti i hvatati antifašiste, neka znaju da će požaliti jer Udruge Antifašista Hrvatske ima na raspolaganju na desetke odvjetnika, pa bi bilo bolje da se ne sramote pred narodom i svijetom", poručuju šibenski antifašisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže im podrška iz Zagreba, Splita, Zadra...

No, osim prijetnji, članovima šibenskog Antifa stižu i izrazi podrške iz Zagreba, Zadra, Splita, s Korčule...

U Antifa Šibenik kažu kako očekuju da će policija u svojim krim-istragama o devastiranim spomenicima otkriti i bar jednog od počinitelja koji su minirali ili devastriali četiri tisuće spomenika NOB-a i žrtava fašizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli bi ovim putem prijaviti nedavno nam dojavljeno devastiranje spomenika Prvom šibenskom partizanskom odredu na kojem smo i sami popravili izblidilu pituru prije godinu dana. Razbijena je pločica postavljena nakon obnove koju je učinia grad prije 6 godina i čekićano po ploči i po zvijezdi. Pa da vidimo tko nam stoji u Ustavu: ZAVNOH ili ustaški teroristi", poručuju iz šibenskog Antifa.

Image
Foto: izvor: Facebook
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo