NACIONALNI STOŽER O PROPUTOVANJU GRAĐANA HRVATSKE KROZ ITALIJU: / 'Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Talijanski ministar zdravstva u srijedu je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske

13.8.2020.
12:37
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja putem Twittera je postavio pitanje Nacionalnom stožeru civilne zaštite o tome trebaju li građani Hrvatske imati negatvan test na koronavirus prije ulaska u Italiju.

Naime, talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u srijedu je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji mogućnost da se uskrati i tranzit

No, prema odgovori Nacionalnog stožera, za proputovanje kroz Italiju ne treba predočiti negativan test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema odluci koja je stupila na snagu, sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska podastrijeti negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, podvrgnuti testiranju. Tranzit, trenutno, nije ograničen i ne treba negativan test. Postoji mogućnost da se tranzit uskrati u slučaju da je osoba (državljanin neke od država članica EU) u periodu od 14 dana prije tranzita, boravila ili tranzitirala kroz neku od država koje se nalaze na crvenoj listi. Odluka se ne odnosi isključivo na RH državljane, već na sve osobe koje su boravile u Hrvatskoj, uključujući i talijanske državljane", objasnili su iz Nacionalnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo