ITEKAKO SE POZNAJU? / Nacional: Filipović je lagao oko Ine, snimljen je u razgovoru sa Škugorom; Izvor iz DORH-a: To nije točno, nije snimljen

Image
Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Nacional tvrdi da je Filipović lagao kad je prošloga tjedna pokušao kazao da nije komunicirao sa Škugorom, a izvor iz DORH-a kaže kako nije točno da su snimljeni i razgovori Škugora i ministra gospodarstva

6.9.2022.
8:47
Davorin Višnjić / PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, nedavno je na konferenciji za novinare izjavio da uhićenog iz afere Ina, Damira Škugora, jedva poznaje, te da nikada s njim nije razgovarao telefonom i da čak nema njegov broj.

No Nacional sada tvrdi da to nije istina jer je prisluškivanje USKOK-a otkrilo da su oni komunicirali i tijekom megaprijevare. Ta javno izrečena laž pokazuje da je sam vrh administracije premijera Andreja Plenkovića uključen u pokušaj sustavnog zataškavanja razmjera ove korupcijske afere, tvrdi Nacional pozivajući se na neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunicirali oko HEP-a

Filipović je prema tvrdnjama Nacionala lagao kad je prošloga tjedna pokušao prikazati da ni on ni vrh HDZ-a i Vlade nemaju ništa s Damirom Škugorom, glavnim osumnjičenikom u plinskoj megaaferi povezanoj s Inom. Filipović je, preciznije, lagao kad je rekao da ga poznaje samo površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel, pišu.

Trebao bi to otkriti spis sa sadržajem tajnih izvida, koji uključuju i tajni nadzor telefonskih razgovora Damira Škugora i njegove kriminalne hobotnice, izjavio je za Nacional visoki pravosudni izvor koji o tome zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja. Taj Nacionalov izvor tvrdi da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a jer je sam Škugor bio jedan od favorita stranke za mjesto čelnika te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NEMAM NJEGOV BROJ' /

Ministar Filipović komentirao izvlačenje love iz INA-e, ali i upozorio: 'Nadam se da takvih stvari nije bilo'

Image
'NEMAM NJEGOV BROJ' /

Ministar Filipović komentirao izvlačenje love iz INA-e, ali i upozorio: 'Nadam se da takvih stvari nije bilo'

DORH: Nije točno da je snimljen i Filipović

U međuvremenu je također neimenovani izvor iz DORH-a kazao za 24 sata kako informacija da su snimljeni i razgovori Filipovića i Škugora nije točna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo