OSEBUJNI SDP-OVAC / Načelnik s 279 nekretnina livadu poklonio RTL Direktu, no uz izazov: 'Probajte ju koristiti...'

Razjasnio je da je 279 nekretnina unosio u imovinsku karticu dva dana

5.2.2020.
22:58
VOYO logo

Mladen Kešer, SDP-ov načelnik općine Kalnik, u imovinskoj kartici je prijavio 279 nekretnina. Nije ni greška ni šala. Čovjek stvarno posjeduje dvije kuće, 67 šuma, 50 livada, 84 oranice, 23 voćnjaka, auto, kamion, traktor, dionice, 900.000 eura štednje i - Gibsonovu gitaru. 

I nisu to otkrili novinari niti je to politička namještaljka u kakve sumnja premijer Andrej Plenković - dotični je na Facebooku sam objavio da ima 279 nekretnina - i da ih želi pokloniti. Mnogi za Kalnik dosad nisu ni čuli, a većina ne zna ni gdje je - ali zato sada svi znaju za njezinog osebujnog načelnika. Novinarka RTL Direkta Laura Šiprak bila je tamo i dobila - livadu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbogatiji načelnik u Hrvatskoj

Mladen Kešer za sebe kaže da je najbogatiji načelnik u Hrvatskoj. "Dužnost je da se sve upiše u imovinsku, vidimo što se događa, ja pozivam sve da ispune svoju dužnost i ispune svoju imovinsku. Neka ništa ne zataje, jer ako nešto zataje, onda to ne ispada dobro. Vidimo što se dogodilo ministrima koji nisu upisali nekretnine i dobro zbrojili kvadrate. Predlažem svima da to naprave", kazao je Kešer. 

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj imovinskoj kartici je 279 nekretnina, među kojima su dvije kuće, gospodarski prostor, četiri tvrtke, 84 oranice, 67 šuma, 23 voćnjaka i 35 vinograda. Upisana je i načelnička naknada od 1200 kuna, 900 tisuća eura ušteđevine, 8 milijuna kuna koje mu duguju druge općine, dionice, teški strojevi i Gibsonova gitara. "Bavim se projektiranjem, vođenjem projekata i nadzorom. To radi jedna tvrtka, a druga tvrtka radi građevinske radove. U obiteljskom vlasništvu je i mljekara koja se bavi proizvodnjom sireva", kaže Kešer. 

"Nisam ušao u politiku da se obogatim"

Osim vina koje je Kešerova obitelj brendirala kao izvorni kalnički proizvod, ovaj načelnik je suvlasnik i mljekare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Političari nisu bezgrešni. Ako nešto radiš, moraš i pogriješiti. Ne živim od politike i nisam ušao u politiku da se obogatim nego da bih nešto stvorio i dodanu vrijednost dao svojem narodu", kaže Kešer. 

Kešer je suvlasnik i građevinske i projektantske tvrtke. Razjasnio je da je 279 nekretnina unosio u imovinsku karticu dva dana. "Ispunjavanje imovinske kartice nije ni malo komplicirano. Mislim da je za nju ispuniti potrebno završiti osnovnu školu", kaže Kešer te objašnjava da u njegovoj imovinskoj kartici ima i čestica od sedam kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL Direktu poklonio livadu

Odlučio je dio svojih čestica darovati, jednu je čak poklonio i RTL Direktu, no uz izazov. "Ja ću si uzet tu slobodu pa ću vam pokloniti ovu livadu od 342 kvadrata, a vi ju probajte koristiti. Sudovi ne rade svoj posao i gruntovnice ne rade svoj posao. To znači da Državna geodetska uprava ne radi svoj posao. I vjerujem da se to treba promijeniti", kaže Kešer čiji rad hvale stanovnici Kalnika. 

Kešer je pokušao promijeniti nešto i na predsjedničkim izborima 2005., kada se kandidirao za tu funkciju. Postao je poznat i kad je djeci u vrtiću sam donosio užinu koju zbog birokratske zavrzlame nisu mogli dobiti od škole s kojom dijele zid. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam Sanaderu da će završiti iza rešetaka i završio je iza rešetaka. Rekao sam Zlatku Tomčiću da više neće biti predsjednik HSS-a i nije predsjednik HSS-a. Rekao sam Jadranki Kosor da više neće biti u politici i više nije u politici", kaže Kešer.  

No je li u pravu kad tvrdi livadu koju smo od njega dobili nećemo moći uknjižiti, pokušat ćemo saznati već sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo