INTENZIVNA JE PUNA / Na Zaraznoj slobodna samo dva kreveta: 'U bolnici su trudnice, rodilje i jedno dijete. Velik je broj mlađih'

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti na liječenju su uglavnom mlađe osobe, a među njima ima trudnica, rodilja i beba

2.12.2021.
20:05
VOYO logo

Iako se u pojedinim bolnicama smanjuje broj hospitaliziranih zbog zaraze koronavirusom, to u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" nije slučaj. U bolnici su ostala svega dva slobodna kreveta, a na liječenju je 100 covid bolesnika.

"Ono što pratimo cijelo vrijeme, pa tako i u ovom valu, to je izrazito velik broj onih mlađe odnosno srednje dobne skupine", rekao je za RTL zamjenik ravnateljice Zoran Barušić te dodao da ima i hospitaliziranih trudnica, "rodilje i jedno dijete u ovom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ZAISTA MORAMO PROŠIRITI KAPACITETE' /

Opet ogromne gužve i kolone za testiranje ispred Klinike za infektivne bolesti i 'Štampara'

Image
'ZAISTA MORAMO PROŠIRITI KAPACITETE' /

Opet ogromne gužve i kolone za testiranje ispred Klinike za infektivne bolesti i 'Štampara'

Pune su i jedinice intenzivne njege. U njima se liječi 25 bolesnika. "Od toga ih je 11 na ECMO potpori i svi su zapravo na nekom obliku respiratorne potpore odnosno mehaničke ventilacije. Samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cijepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici", rekao je Barušić.

Omikron kao okidač za cijepljenje

Dodaje da broj preminulih ovisi o broju teško bolesnih te razvoju njihove situacije. Naglasio je da je epidemiološka situacija i dalje loša. Uvjeren je da će omikron soj biti okidač za cijepljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo još uvijek dosta o tome soju i sve ovisi zapravo o novim saznanjima, kakav će daljnji tijek biti prvenstveno što se tiče i epidemioloških mjera, a i onoga svega što će polučiti eventualno neki razvoj novih cjepiva", rekao je i dodao da je moguće da je već prošao vrhunac četvrtog vala.

"Još uvijek moramo osjetiti rezultate velikog broja oboljelih koji su se generirali zadnjih 10-ak dana, dva tjedna. što će biti u danima koji slijede, vidjet ćemo, međutim mi smo puni u ovome trenutku, praktički nemamo slobodno mjesto i dokle god bude tako na nama će biti da ne možemo reći da je situacija imalo bolja", zaključio je Barušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo