posjete zabranjene / Na Svetom Duhu najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bebe su se razboljele u periodu od 11. i 12. lipnja, te su raspoređene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević

20.6.2023.
10:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na Odjelu neonatologije Kliničke bolnice Sveti Duh, najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom, potvđeno je za RTL Danas iz KB Sveti Duh.

Razboljene bebe rođene su između 8. i 12. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djeca se trenutno nalaze na liječenju u našoj bolnici te Klinici za dječje bolesti, a dijete liječeno u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' otpušteno je na kućnu njegu", poručili su za RTL Danas.

Potvrdio nam je to i pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. Goran Tešović koji nam je prije rekao kako se dijete dobro oporavlja i da će biti otpušteno kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvero djece u Klaićevoj bolnici ipak nema meningitis, a hospitaliziranu su tijekom petka, potom subote i nedjelje. Imaju enterovirus uz visoku temperaturu u povraćanje.

KB Sveti Duh tek je jučer obavijestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o epidemiji, te su zabranili posjete. "Do daljnjeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljnjega, zabraniti posjete", stoji na stranicama bolnice s datumom objave 19. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su u bolnici sanitarni inspektori Državnog inspektorata. No o svemu nije obaviješteno Ministarstvo zdravstva iz kojeg su nam to i potvrdili.

"S obzirom na to da nismo službeno obaviješteni od strane Kliničkog bolničkog centra Sveti Duh o nastaloj situaciji moguće ugroze virusom u rodilištu, ne posjedujemo konkretne informacije koje bismo mogli komunicirati u javnosti. Od strane Ministarstva zdravstva poslan je dopis u kojem tražimo hitno očitovanje o novonastaloj situaciji te inzistiramo na koordinacijskim aktivnostima kako bi se aktivno upravljalo navedenom ugrozom i sačuvalo zdravlje pacijenata. Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sustav postoji što uključuje i KB Sv. Duh kao i osnivača ustanove - Grad Zagreb", naveli su iz resornog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su i kako je upravo u tijeku nadzor zdravstvene inspekcije vezano za slučaj pacijentice preminule na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u KB Sveti Duh koji će ujedno obuhvatiti i neželjeno zbivanje u rodilištu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo