Izvlačenje novca iz Dinama / Svjedočila Modrićeva punica: Kao i zet, u sudnici se puno toga nije mogla sjetiti...

Trinaest godina radila je kao šefica računovodstva u Dinamu

22.1.2024.
19:45
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje Zdravku Mamiću i još četvorici za izvlačenje iz Dinama više od 144 milijuna kuna. Svjedočila je punica Luke Modrića, javlja RTL Danas.

Trinaest godina radila je kao šefica računovodstva u Dinamu - punica Luke Modrića ne zna ništa o računima u inozemstvu. Zdravka Mamića se tereti da je s takvog računa u Klagenfurtu sebi prisvojio 2.2 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrače se, kaže Raij, nije isplaćivalo u gotovini već preko računa a kako tvrdi, knjižila je već obrađene fakture."Odlučivala je uprava, sigurno ne računovodstvo, računovodstvo je tu da knjiži", kazala je Vesna Juraić, bivša računovotkinja u Dinamu, na sudu. Na pitanje, je li imala dodirnih točaka da je bilo isplata u gotovini, kazala je kratko: "Ne".

No, obrana Zdravka Mamića prisjetila ju je da je bilo i takvih isplata, predočenjem jedne isplatnice na kojoj se nalazi i njezin potpis. "Vidim, ali ja sam to zaboravila, oprostite", kazala je Juraić. Poznato joj je da je Mamić davao pozajmice Dinamu, ali se ne sjeća u koju svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz ove pozajmice proizlazi da je pozajmica Zdravku Mamiću vraćena, ako sam Vas dobro shvatio, u gotovini", kazao je Juraić Sven Mišković, zamjenik ravnatelja USKOK-a. Nakon dulje stanke, Juraić je kratko odgovorila: "Da".

Image
izvlačenje novca iz Dinama /

Suđenje braći Mamić, svjedočila Modrićeva punica: 'To je moj potpis, ali sam na to zaboravila. Ne sjećam se gotovinskih isplata'

Image
izvlačenje novca iz Dinama /

Suđenje braći Mamić, svjedočila Modrićeva punica: 'To je moj potpis, ali sam na to zaboravila. Ne sjećam se gotovinskih isplata'

Nije se mogla sjetiti

Na pitanje, može li reći porijeklo tih sredstava, odgovorila je: "Ne mogu, kako bih mogla?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juraić se, kao ni njezin zet Luka Modrić u sudnici nije mogla puno toga sjetiti. Tako je kazala i da se ne sjeća je li račun Dinama ikada bio blokiran. Svjedočio je i bivši zamjenik direktora Dinama, Mario Božina kojemu je poznato da je Mamić davao pozajmice klubu i one su mu - misli - vraćene.

"Mi smo znali bianco potpisivati što memorandume što isplatnice, ukoliko nekoga od nas nema", kazao je Božina, a USKOK mu je pokazao i dvije isplatnice na kojima je njegov potpis."Slični jesu, ali to nije moj potpis", ustvrdio je Božina kada su mu isplatnice dane na uvid te je dodao da je u klubu radio za 7.500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam mogao pozajmiti klubu nikakav novac da bi mi oni vratili", dodao je.Ipak, na njegovo ime je iz Dinama uzeto gotovo pola milijuna kuna. Božina je ustvrdio kako misli da je to onda "išlo za Zdravka Mamića".

Suđenje se nastavlja u utorak, a tada će svjedočiti bivši igrač Dinama, a potvrđen je Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo