gužva, gužva / Na splitski aerodrom samo ovaj vikend će sletjeti 210 zrakoplova: A kroz trajektnu luku proći 80.000 putnika

Image

Promet se još uvijek drži na visokoj razini. Prošli mjesec smo imali 745 tisuća putnika, a ovaj mjesec ćemo ih imati oko 680 tisuća što nije puno manje od onog najvećeg, kazao je voditelj Službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan

26.8.2023.
11:06
VOYO logo

Ovoga će vikenda kroz splitsku zračnu i trajektnu luku proći 130 tisuća putnika iz gotovo svih dijelova svijeta koji dolaze u grad pod Marjanom , ali i u okolna mjesta, uživati u sezoni.

U splitsku zračnu luku će tijekom dva dana vikenda sletjeti 210 zrakoplova koji će dovesti ili odvesti 50 tisuća putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika u Zračnoj luci Split Mate Melvan je Hini rekao kako očekuju dolazak putnika do kraja sezone, odnosno do kraja listopada do kada vjeruju da će njihov priljev biti visokog intenziteta.

"Promet se još uvijek drži na visokoj razini. Prošli mjesec smo imali 745 tisuća putnika, a ovaj mjesec ćemo ih imati oko 680 tisuća što nije puno manje od onog najvećeg. Svakako očekujemo da ćemo i u kolovozu prijeći brojku iz 2019. godine koja je bila rekordna. Što se tiče ovogodišnjeg srpnja i kolovoza svakako prelazimo 2019. godinu", objasnio je Melvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz splitsku Trajektnu luku ovoga će vikenda proći 80 tisuća putnika i 17 tisuća vozila.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije kaže da je ovoga vikenda ipak naglasak na povratku s otoka prema kopnu, a velika gužva je uobičajeno u Supetru na Braču, zbog čega se, baš kao i cijele sezone, tamo šalju i dodatne linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Tartufe i vino, magnete ili razglednice. Po čemu turisti najviše žele pamtiti Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo