SVJETLO JE ŽIVOT / Na šibenskoj rivi postavljat će se podvodna rasvjeta i morski vodoskok!

Image
Foto: Šibenski portal

Grad Šibenik sprema zanimljiv projekt, a već krajem tekuće godine prva faza ideje o osvjetljenom moru uz šibensku rivu pod nazivom ‘Light is life’, odnosno ‘Svjetlo je život’, mogla bi biti realizirana.

19.7.2016.
10:09
Šibenski portal
VOYO logo

Radi se, naime, o postavljanju podvodne rasvjete i morskog vodoskoka na šibenskoj rivi, a da se stvar bliži realizaciji potvrdio je i gradonačelnik Željko Burić koji nam se javio s puta prema Zagrebu gdje ga očekuje sastanak upravo po ovom pitanju.

"Cilj nam je da barem prva faza radova bude realizirana ove godine, međutim treba zatvoriti cijelu financijsku konstrukciju. Čitav projekt, dakle rasvjeta i fontana košta do milijun kuna, a dosta je i zainteresiranih sponzora", kazao je gradonačelnik. Podsjeća kako bi se ovim projektom povezala snaga vode i struje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Light is Life šibenskog samostalnog umjetnika i ratnog snimateljia Zorana Lucića Luce predviđa postavaljanje podvodne rasvjete od Mula Krke do katedrale svetog Jakova u dužini od 360 metara. Rasvjeta će se postaviti na 1.2 metra dubine od dna u razmaku od deset metara, a more će osvijetliti 36 reflektora dometa do 20 metara od obale. Predviđeno je i postavljanje podvodnih kamera.

Više o projektu pročitajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo