Na parkingu našao novčanik sa 7.000 kn i vratio ga vlasnici

Djelatnik Zagrebparkinga Ivan Džajkić je prije otprilike mjesec dana na cesti pronašao novčanik sa čak sedam tisuća kuna, te ga vratio njegovoj vlasnici.

7.4.2013.
15:13
VOYO logo

"Da sam pronašao i milijun kuna u svakom slučaju nađeno ne bih zadržao. Novac bih pošteno vratio vlasniku ili bih ga odnio na policiju. Vjerujem u poštenje i također se nadam da će moj primjer u budućnosti biti inspiracija i drugima kako treba postupiti u ovakvim ili sličnim situacijama", iskreno je kazao Džajkić na sastanku na kojeg ga je pozvao šef Holdinga Ivo Čović.

Džajkić je ispričao kako ni u jednom trenutku nije razmišljao da bi mogao zadržati novac. Ni njegova situacija, kaže, nije bajna, ali što je tuđe mora biti vraćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčanik je pronašao u Petrovoj ulici. Ispod automobila koji je upravo odlazio s parkirališnog mjesta, ugledao je lisnicu punu novca, nekoliko novčanih i kreditnih kartica te većinu osobnih dokumenata. Putem interneta saznao je adresu i telefonski broj osobe s osobne iskaznice, ali broj mobitela dotične gospođe bio je izvan funkcije. Na naznačenoj adresi također nije mogao pronaći prezime i pristup stanu. Tada je, pogledavši detaljnije sadržaj pronađenog novčanika, uočio odrezak pošte za plaćeni račun. Na njemu je, uz ime i prezime, stajao i broj još jednog mobitela. Osoba koja se javila na poziv, vlasnica novčanika, u prvom trenu bila je u pozitivnom šoku.

"Vratio sam joj novčanik, a ona me htjela nagraditi, no to nisam smatrao potrebnim. Sljedeći dan na e-mail adresu Zagrebparkinga stigla je pohvala od same vlasnice novčanika", rekao je skromni Džajkić, otac dvoje maloljetne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo