obljetnica vukovarskog stradanja / Na memorijalnom groblju u Vukovaru položeni vijenci za nestale: 'Ne gubimo nadu da ćemo ih naći...'

Image

Udruge poručuju da se na pitanju pronalaska nestalih radi dovoljno s hrvatske strane, no da Srbija i dalje šuti

17.11.2018.
10:44
VOYO logo

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hratskih branitelja i Udruga roditelja i obitelji zarobljenih zapalili su svijeće i položili cvijeće na memorijalnom groblju u Vukovaru. Poručili su kako ne gube nadu da će pronaći kosti nestalih članova obitelji, te da se na pitanju pronalaska nestalih radi dovoljno s hrvatske strane, no da Srbija i dalje šuti.  

Image

Na memorijalnom groblju u Vukovaru položeni vijenci za nestale

Image

Na memorijalnom groblju u Vukovaru položeni vijenci za nestale

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić kazao je da od 2013. od Srbije nisu dobili ništa što bi im pomoglo u rasvjetljavanju pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Katarina Alvir komentirala je i dolazak Milorada Pupovca u Vukovar. "Ne možemo tražiti da netko dođe, a onda zabranjivati dolazak bez obzira bio iskren ili ne", kazala je. 

Vukovarka Manda Patko, čiji je suprug Stjepan nestao u Domovinskom ratu, kazala je da su ovakve obljetnice iz godine u godine sve tužnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je tužno jer došli smo paliti svijeće  pokopanima, a nemamo paliti onima koje nismo našli. Među njima je i moj suprug. To su tužni dani, svake godine sve tužniji jer ništa se ne pronalazi, nemamo mira ni spokoja da im gdje zapalimo svijeću", kazala je Patko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo