Na jugu se gradi čisti luksuz - noćenje će naplaćivati više od 1.000 eura

U Cavtat za najviše 15 dana stiže mehanizacija i konačno kreće gradnja luksuznog Amanresorta na mjestu nekadašnjeg Hotela Makedonija.

19.2.2014.
9:03
VOYO logo

Cavtatski Amanresort u lipnju prošle godine pompozno je predstavljen javnosti. Više od tisuću eura stajat će noćenje u jednoj od 30 superluksuznih soba i 10 apartmana, rekli su predstavnici investitora pa najavili završetak gradnje u svibnju 2014. godine. No, unatoč najavama, piše Slobodna Dalmacija, jesenas nisu počeli radovi.

Hrvatski i grčki investitori

Glavni ulagači u gradnju hotela s pet zvjezdica su hrvatski investitori iz cavtatskog društva Bonvena Hoteli te njihov poslovni partner, grčki biznismen Petros Stathis. U medijima ga se spominje kao većinskog dioničara Amana u Svetom Stefanu, Veneciji, New Yorku i San Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investiciju od gotovo 30 milijuna eura kreditom prati Sberbank Rusija koja svojim klijentima nudi financiranje u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) koja je u središtu pozornosti javnosti zbog kredita koji su odobrili pomoćniku ministra financija Branku Šegonu. Ulagači Amanresorta kažu kako tu leži razlog zbog kojeg nema lopate na gradilištu u Cavtatu.

"Financiranje je kasnilo zbog nemilih događaja u HBOR-u. Sberbanka je komercijalna banka koja servisira kredit po HBOR-ovu programu. Kredit je odobren i očekujemo da ćemo krenuti za najviše 15 dana", kaže Josip Vezjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo