kolone vozila /

Na granicama uobičajene, ali skromnije prometne gužve uoči Uskrsa. Evo koliko je ljudi danas ušlo u Hrvatsku

Gost RTL-a Danas bio je pomoćnik načelnika PGP Bregana Marijan Burić

2.4.2021.
18:58
VOYO logo

A krenule su i uobičajene, ove godine ponešto skromnije prometne gužve uoči Uskrsa. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na ulasku u Hrvatsku, poslijepodne su se stvarale kolone vozila.

Za ulazak u Hrvatsku tijekom dana čekalo se oko dva sata. Ministar Božinović rekao da su zamijetili da je bilo jako malo prelazaka u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, što upućuje na manje turista, a više tranzitnih putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GUŽVE PRED USKRSNI VIKEND /

Počeo korona uskršnji vikend, kolone na ulasku u Hrvatsku: Na Bregani se čeka dva sata...

Image
GUŽVE PRED USKRSNI VIKEND /

Počeo korona uskršnji vikend, kolone na ulasku u Hrvatsku: Na Bregani se čeka dva sata...

''Jučer je u Hrvatsku ušlo 43.500 ljudi, od čega je 60 posto bilo u tranzitu. Godine 2019., koja je bila godina bez epidemije, u petak prije Uskrsa je ušlo nešto više od 130.000 ljudi'', kazao je ministar ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na graničnom prijelazu Bregana danas je zaključno s 18 sati ušlo 14 tisuća putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Bregana bio je naš reporter Boris Mišević koji je razgovarao s Marijanom Burićem, pomoćnikom načelnika PGP Bregana.

50 posto od tih 14 tisuća putnika, kaže Burić, su putnici u tranzitu. ''Ostali su putnici hrvatski državljani i strani državljani koji u Hrvatsku ulaze turistički. Gotovo 10 posto putnika bilo je Nijemaca''.

Što se tiče putnika u tranzitu to su najčešće državljani susjednih zemalja. ''I državaljani Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske koji rade u nekoj zapadnoj zemji pa se vraćaju kući'', kazao je Burić.

Na PCR testovima, kaže, dobro su se usavršili. ''Ovaj brzi antigenski test nam je samo dodatno, ali prilagodbom sustava za upravljanje državnom granicom ide puno brže. Sada već većina putnika koji prelaze granice, upoznati su već s epdiemiološkim preduvjetima za prelazak granice tako da unaprijed posjeduju PCR test ili ovaj antigenski test ili potvrde o preboljenju ili o cijepljenju'', kazao je Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo