Prijevara? /

Na funkciji u BiH, a primao mirovinu u Hrvatskoj: 'Trebao sam pristati da mi djeca žive od zraka?'

Image
Foto: FTV

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči ga za prijevaru jer je, navodno, primao dotičnu mirovinu i nakon što se zaposlio.

7.4.2017.
10:11
FTV
VOYO logo

O zanimljivom slučaju navodne prijevare i iskorištavanja novca poreznih obveznika piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Zdravko Boras je sadašnji ministar unutarnjih poslova Zapadno hercegovačke županije Federacije BiH, a i te kako je zanimljivo što je u Hrvatskoj primao mirovinu od oko 6.500 kuna, jer je prijavljen kao ratni invalid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči ga za prijevaru jer je, navodno, primao dotičnu mirovinu i nakon što se zaposlio. S obzirom da to nije prijavio Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, na što je bio dužan, postoji osnova za podizanje postupka.

Boras se pravda kako je rješenje o ukidanju njegovog statusa ratnog invalida trebalo biti dostavljeno i HZMO-u, što očito nije bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je mirovinu primao od veljače 2015. do travnja 2016. iako na nju nije imao pravo jer se zaposlio, Borasa se sumnjiči kako je državu oštetio za oko 95.000 kuna.

"Žalosno je na što su dovedeni hrvatski branitelji, da nemamo nikakva prava. Što sam ja trebao čekati da mi se netko smiluje, trebao sam pristati da moja djeca žive od zraka?", izjavio je Boras za Slobodnu Dalmaciju, kazavši i da će vratiti novac, ali tek kada se utvrdi tko je kriv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo