pitanje demografije / Murganić o mjerama predsjednice: 'Sve što je rekla u skladu je s programom Vlade'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Mi smo krenuli s mjerama koje su se mogle odmah uvesti i one se već provode, one ulijevaju nadu i daju rezultate', kazala je ministrica

11.6.2018.
18:00
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica demografije Nada Murganić komentirala je mjere koje je predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te kazala kako je sve što je predsjednica iznijela u skladu s programom Vlade.

"Ova Vlada je dobila izbore i u svom mandatu će ostvariti svoje ciljeve među kojima je i demografska revitalizacija", kazala je Murganić. Rekla je da je demografija međuresorni problem, ali i zadatak cijelog društva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo krenuli s mjerama koje su se mogle odmah uvesti i one se već provode, one ulijevaju nadu i daju rezultate", kazala je ministrica. Dodala je kako su i povećanje rodiljnih naknada te dječjeg doplatka također mjere kojima se ulaže u mlade obitelji. 

Minstrica se pohvalila da je vlada Andreja Plenkovića prva koja je povećala dječji doplatak i rodiljne naknade u 9 godina te najavila i Ovršni zakon koji priprema njen kolega Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murganić je komentirala i predsjedničino  žaljenje što nije održana zajednička sjednica Vlade na tu temu. "Ne vidim zašto izbjegavamo, radimo u skladu s programom Vlade, mjere će se analizirati, resori će ih prepoznati, zajedno ćemo donositi odluke koji će ići u smislu poboljšanja života naših građana", kazala je Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo